Gazete Vatan Logo

Pazar günleri direksiyona ben geçerim

Rahmi Koç, sektörün bu yıl yüzde 50’nin üzerinde büyüdüğünü, bunun sevindirici olduğunu belirtti

Tofaş ve Ford Otosan ağırlıklı olmak üzere 12 milyar $ ciroya koşan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, sektörün bu yıl yüzde 50’nin üzerinde büyüdüğünü, bunun sevindirici olduğunu belirtti. Koç, otomobil tutkunu olduğunu vurgulayarak, “Pazar günleri direksiyona ben geçerim” dedi.

Türk otomotiv sektörünün üretim ve ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiren, Tofaş ile Ford Otosan ağırlıklı olmak üzere bu yıl 12 milyar dolar ciroya koşan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, Paris Otomobil Fuarı’nı kaçırmadı. Fuarla ilgili tüm detayları tepe yöneticileri Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen’den öğrenen Rahmi Koç, fuarı karış karış gezdi, araçları yakından inceledi. Ancak hiç kuşkusuz Rahmi Koç’un gözdeleri Ford ve Fiat markası oldu. Fuar alanında sorularımızı yanıtlayan Koç, otomobil tutkunu olduğunu, halen Pazar günleri şoförü izinliyken İstanbul’da trafiğe çıkıp gezdiğini söyledi. Koç, “Pazar günleri direksiyona ben geçerim” dedi.

Sektördeki yenilikleri takip etmekten zevk duyduğunu kaydeden Rahmi Koç, otomobil fuarlarını kaçırmamaya gayret ettiğini dile getirdi. Rahmi Koç, ideal otomobili ise şöyle tanımladı: “Fiyatı ucuz, kendisi rahat.”

Türk otomotiv sektörünün bu yıl yüzde 50’nin üzerinde büyüdüğünü, bunun kendisini çok sevindirdiğini belirten Koç, “Otomotiv bizim grubun yüzünü eskiden beri güldürüyor. 1928’den bu yana otomotivin içindeyiz. Bu işin dışında kalmamız düşünülemez” diye konuştu.

Bu kez araçta para bulamadım

- 4 yıl önce Nazenin teknesiyle çıktığı dünya turuna Nice’te mola vererek Paris Otomobil Fuarı’na gelen Rahmi Koç, Ford Focus CC’yi incelerken, aracın içinde 100 euro bulmuştu. Rahmi Koç’a bu hikayeyi hatırlatıp, “Yine şanslı mıydınız?” sorusunu yönelttik. Soruyu gülerek yanıtlayan Koç, “Yok bu kez bulamadım. Geçen sefer 100 euro çıkmıştı aracın içinde. Çekindim, parayı başkasına verdiydim” dedi.

Tofaş ve Ford evlatlarım, ikisi de eşit

- Rahmi Koç, Fiat ve Ford standlarını incelerken, “Son dönemde Tofaş daha fazla ön plana çıkıyor. Yeni gözdeniz Tofaş mı oldu?” sorusuyla karşılaştı. Rahmi Koç’un yanıtı da, “Onların hepsi benim evladım, hepsi eşittir. O gözle hiç bakmadım. Ancak Fiat atağa daha sonra katıldı” oldu.

Fluence Z.E.’nin fiyatına rakibi şaştı

PSA (Peugeot-Citroen) Grubu Markalar Direktörü Jean Marc Gales, elektrikli motor teknolojisinde bataryanın hâlâ çok pahalı olduğunu belirterek, araçların fiyatının markaların stratejisine göre değişiklik göstereceğini söyledi. Gales, pil maliyetinin 10-15 bin euro, otomobilin 18-25 bin euro arasında değiştiğini hatırlattı. Jean Marc Gales, orta sınıf elektrikli bir araçta fiyatın 30-40 bin eurolar arasında değişeceğini ifade ederek, “Renault’nun açıkladığı 21.3 bin euroluk fiyat ve 79 euroluk aylık batarya kirası mazotlu bir aracın fiyatına denk geliyor. Bunu anlamak zor” dedi.

VW Passat 7 yıl sonra yenilendi

Volkswagen’in Paris Otomobil Fuarı’nda sergilediği en önemli yenilik Passat. Alman üretici, D segmentinde yer alan amiral gemisi Passat’ı 7 yıl aradan sonra baştan aşağıya yeniledi. Otomobil, markanın lüks modeli Phaeton’un çizgilerini taşıyor. Araçta, 220 beygir güç üreten 2.0 lt TDI ve 211 beygir gücünde 2.0 lt benzinli motorlar da yer alacak. Yeni VW Passat, Türkiye’de Kasım sonunda satışa çıkacak. Doğuş Otomotiv-VW Binek Oto Genel Müdürü Vedat Uygun, Passat’tan 2011’de 10 bin adet satacaklarını belirterek, “Bu model ile segmentteki liderliğimiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı