Gazete Vatan Logo
Magazin Paul Allen 250 milyon dolarlık yatıyla Bodrum'a geliyor

Paul Allen 250 milyon dolarlık yatıyla Bodrum'a geliyor

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi ve Beyonce'nin ardından şimdi de bilgisayar devi Microsoft'un ortağı işadamı Paul Ailen da Bodrum'a geliyor. Hem de dev yatı Octopus'la...

Dünyanın en uzun yatı olarak bilinen 156 metrelik 'Octopus' ile Yunan adalarında tatil yapan 52 yaşındaki Paul Ailen, mavi yolculuğa çıktı. Amerikalı işadamı bu akşam da Bodrum'a geçecek. Ege ve Akdeniz'deki su altı hazinelerini görmek üzere gelen Ailen, Göltürkbükü Koyu'na demirleyecek. İzmir Kızılburun, tarihi batıkların bulunduğu Bodrum Yassıada ve Pabuçburnu, Kaş Uluburun Batığı'nın çıkarıldığı bölgede keşfe çıkacak Allen'a dalışlarda, Bodrum INA (Sualtı Araştırmaları Enstitüsü) Başkanı, sualtı araştırmacısı ve kaptan Tufan Turanlı eşlik edecek.

Allen, daha sonra da Fethiye'de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile buluşacak. Özel bir Boeing 757 uçağı, basketbol ve futbol takımı, Washington'da çiftliği, daireleri ve villaları olan dünyanın en zengin işadamlarından Ailen, Fethiye'de tatil yaptıktan sonra Rodos'a geçecek.

Yüzen şehirde 60 personel çalışıyor
* Allen'ın yatı 156 metre uzunluğunda.

* 7 katlı, 2 helikopter pisti, yüzme havuzu, basketbol sahası, 12 metre uzunluğunda mini denizaltı, hastane ve müzik stüdyosuna sahip.

* 260 kişi alabilen konser alanı, gerçek boyutta bir sinema salonu ve Allen'in Land Rover cipleri için özel otopark da mevcut dev yatta.

* Dev yatın değeri 250 milyon dolar.

* 2003 yılında inşa edildi, Cayman Adaları bandıralı...

* 4'ü süit 16 lüks kamarası var.

* Dünyanın her yeriyle iletişim kurulmasına olanak sağlayan telefon ve uydu bağlantılı iletişim sistemlerinin bulunduğu yatta 60 personel çalışıyor.

Haberin Devamı