Gazete Vatan Logo

Paranızı Türkiye'ye yatırın

10 milyar dolar cirolu Virgin Group’un patronu Sir Richard Branson servet sahiplerine böyle seslendi

10 milyar dolar cirolu Virgin Group’un patronu Sir Richard Branson, Türkiye’de cep telefonu pazarına girmek istediğini, finans, TV-film yapımına yatırım yapabileceğini, sağlık kulüpleri ile Virgin mağazaları açabileceğini açıkladı. ’Çılgın’ kişiliğiyle tanınan Branson, Türk işadamlarına “Türkiye’de kazandığınızı Türkiye’ye yatırın” dedi

THE Virgin Group’un sahibi, Sir Richard Branson, Liderler Konferansı için geldiği İstanbul’da Türkiye’ye yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Türkiye ile ilgilendiklerini, Turkcell ile cep telefonu konusunda görüştüklerini belirten Branson, “Türkiye’de cep telefonu pazarına girmek istiyoruz. Olumlu bir noktaya varacağımızı umuyorum” dedi. Virgin Airlines ve Virgin Music’in dahil olduğu, 10 milyar dolar cirolu 200 şirketin sahibi olan Branson Türkiye’de finans ve TV, film yapım alanlarına yatırım yapabileceklerini, sağlık klüpleri ve Virgin mağazaları açabileceklerini kaydetti.

Yatırım yapın

Branson, kapitalizmin insanlık açısından en iyi yaşam biçimi olduğunu savunarak, kişilere büyük servetler yaratma fırsatı yarattığını belirterek, Türk işadamlarına şu önerilerde bulundu: “Büyük servet sahiplerinin büyük sorumlulukları var. İşadamları parayı bankaya yatırıp, faizini yemesinler, yatırım yapsınlar, istihdam yaratsınlar. Dünyanın hizmet alamayan bölgelerine hizmetler götürsünler. Serveti fark yaratmak için kullanın. Çalışanlarınız da bu farkı hissetmeli. Sahip olduğunuz markaların ve misyonun bir parçası olmalılar. Çalışanlarının mutluluğunu sağlayamayan bir işin başarılı olması mümkün değildir. Şirket çalışanlardan ibarettir. Kimse kazandığı parayla tarihte yer almıyor. Türkiye’de kazandığınız serveti, Türkiye’ye yatırın.”

Virgin Group’un kuruluş öyküsünü de anlatan Branson, bir işe girmek için gerekli şartları ise, “Mutlaka küresel bir ihtiyaç olmalı ya da bir pazarda kimse yoksa veya oyuncular işini iyi yapmıyorlarsa o pazara girilebilir” diye sıraladı.

ÜCRETİ AFRİKALI ÇOCUKLARA BAĞIŞLADI

İşTcell Liderler Konferansı’na katılan Richard Branson’u Ferit Şahenk, İshak Alaton, Ali Sabancı’nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi dinledi. Branson, konuşması için aldığı ücreti Afrika’daki çocuk hastalıklarıyla mücadele eden Fistül adlı programa bağışladı.

Uzaya gitmek isteyen 200 bin dolar verecek

RICHARD Branson, en büyük ve heyecan duyduğu projesinin “uzaya insan götürmek” olduğunu, New Meksico’da 5 uzay gemisi inşa edildiğini, uzay yolculuğunun şimdiki fiyatının kişi başına 200 bin dolar olduğunu söyledi. Branson, şöyle konuştu: “Uzaya yolculuk için şimdiden bilet almayın. Kimse duymasın ama fiyatlar düşecek. Öyle bir zaman gelsin ki İstanbul’dan Sidney’e yarım saatte uçacak uçaklar yapabilelim. Bunu biz göremesek de çocuklarımız görecek.”

Virgin isminin hakkını almak için 3 yıl uğraştı

* Richard Branson 17 yaşında okulu bırakmış.

* 20 yaşında uçuk bir grup arkadaşıyla Virgin Records adlı plak şirketini kurmuş.

* ’Bakire’ anlamına gelen Virgin kaba ve ayıp bulunduğundan 3 yıl ’isim hakkı’ alamamış.

* Nişanlısıyla yaptığı bir seyahatte ise havayolu şirketi kurmaya karar vermiş.

* Uzay yolculuğunda 92 ve 94 yaşındaki anne-babasının da olmasını istiyor.











Haberin Devamı