Gazete Vatan Logo

Paranın patronları için Türkiye cazip ülke

Davos Zirvesi’nde 40 dev şirketin CEO’suyla biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek parayı yönetenlerin Türkiye’nin varlıklarını cazip bulduğunu belirterek, “Hava olumlu” dedi

Paranın patronları için Türkiye cazip ülke

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, para yönetenlerin Türkiye’nin varlıklarını cazip bulduğunu belirterek “Jeopolitik gerginlikler, müttefiklerimizle ortaya çıkan gerginlikler hafif kafalarını kurcalıyor” dedi. İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılan Şimşek, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

NTV’de yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışını değerlendiren Şimşek, şunları söyledi: “Yabancılar ülkemizi cazip görüyor. Para politikasında daha öngörülebilir bir patika zaman zaman gündeme geliyor. Türkiye’ye fon akışı var. Reel sektör yatırımları olarak bakınca Türkiye’ye ilişkin çok fazla kaygıları yok. Uzaktan Türkiye’yi takip edenlerin algılarında bir miktar bozulma var. Geçen yıl da Türkiye’ye 12 milyar dolar üzerinde doğrudan yatırım akışı oldu. 30-40 şirket CEO’suyla bir araya geldik. Genelde havayı olumlu buluyorum.”

ABD ile ilişkilere yönelik olarak Şimşek, “Zaman zaman siyasi gerilimlerin yansımaları sınırlı oluyor. Terör çok etkileyici. ABD, Türkiye’nin uzun yıllardır NATO’da birlikte olduğu müttefiki. Biz Suriye’deki politikasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Söyledikleriyle yaptıklarının tutarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

2018 çok daha parlak geçecek

Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin, geçen yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdüğünü ve 1.3 milyon kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, bu oranların Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin üzerinde olduğuna işaret etti. Türk ekonomisinin geçen yıl elde ettiği başarının tesadüf olmadığına vurgu yapan Şimşek, “Gerçekten çok sıkı çalıştık ve bu sonuçları almak için tam zamanında doğru politikalar geliştirdik. Türkiye darbe girişimine rağmen geri döndü ve Türkiye güçlü” dedi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2018’in Türk ekonomisi açısından geçen yıla göre çok daha parlak geçeceğini söyledi.

Sınırlama risk primini azaltacak

Döviz kazancı olmayan şirketlerin borçlanmasına yönelik düzenlemeyi değerlendiren Mehmet Şimşek, “28 bin firma var dövizle borçlanan. Dövizle borçlanmaya sınırlama kurda oynaklığı ve risk primini azaltacak, enflasyon dinamiklerini iyileştirecek” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı