Gazete Vatan Logo

Paketlenme korkusu!

Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin dördü daha serbest kaldı. Böylece tutuklu hiç asker kalmadı. Bozdağ’ın ‘Onları paketleyip getirmek boynumuzun borcu’ sözlerini Yunan basını manşetlerine taşıdı

Paketlenme korkusu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü 4 asker daha 18 aylık tutukluluk sürelerinin dolması üzerine tutuklu kaldıkları Olimpiyat köyü nezarethanesinden tahliye edildi. 4 askerin daha tahliye edilmesi ile serbest kalan FETÖ’cü asker sayısı 8’e yükseldi. Konu hakkında Yunan makamlarınca herhangi bir açıklama yapılmazken, darbeci askerlerden birinin avukatı olan Omiros Zelios, “Son müvekkilim de geçen hafta tahliye edildi. 8 askerin hepsi gizli tutulan bir yerde kalmaktalar” dedi. Davaya ilişkin savunma ekibinde yer alan hukuk profesörü Nikos Alivizatos, askerlerin Türk ajanları tarafından kaçırılma endişesiyle Yunanistan’da kalmaktan korktuğunu dile getirdi. Alivizatos, darbeciler eğer kendilerine izin belgesi verilirse başka bir ülkeye yerleşmeye çalışacağını da belirtti.

Küstah cevap

Yunan basını da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Ne yaparlarsa yapsınlar darbeci FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir” sözlerini manşetlerine taşıdı. 80 FETÖ üyesinin farklı ülkelerden MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirildiğine dikkat çeken Yunan gazeteleri, askerlerin Yunan güvenlik güçlerinin koruması altında olduğunu yazdı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Bozdağ’ın sözlerine Yunan devlet televizyonundan cevap verdi. ERT’ye konuşan Yunan bakan, “Türkiye bizim oyun oynanacak bir ülke olmadığımızı bilmektedir. Türkiye buradan kimseyi alamaz, hakkı yok ve biz de buna izin vermeyiz. Hükümet sözcüsü görüşlerini kabul edilemez bir üslupla seçim öncesi ülke atmosferinin etkisinde ifade etmiştir. Türkiye’den korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı