Gazete Vatan Logo

Özellerde hâlâ boş yer var

İlk ön kayıt döneminde açık kontenjanlar için aralarında yabancı okulların da bulunduğu gözde özel liselere açıklanan kontenjanlardan 3 ile 6 kat arasında fazla başvuru yapıldı.

Özellerde hâlâ boş yer var

Şişirilen notlar ve 17 bin birincinin çıktığı TEOG yüzünden tam ve yüksek puanlı öğrencilerin rekor başvuru yaptığı birçok kolej kontenjanını doldurdu. Dün itibariyle özel liseler için ikinci kayıt dönemi başladı.

Yüksek puanları kadar 45 bin ile 113 bin lira arasında değişen astronomik eğitim ücretleri isteyen özel liselerden Robert Kolej, Alman Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Saint Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, TED Ankara, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi, İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji ilk kayıt döneminde tüm kontenjanlarını doldurdu. Bu kolejlerden bazıları ek kontenjan açabileceğini ve kontenjan geri çekilmesi durumunda açılacak yerleri açıklayacağını duyurdu.

İlk ön kayıt döneminde taban puanını 880 olarak açıklayan Saint Joseph, geri çekilen kayıtlar sonrasında 14 boş kontenjana sahip. Ancak St. Joseph açık kontenjana rağmen kayıt için gereken taban puanını artırarak 882.5’a çıkardı. Taban puanını 390 olan SEV Amerikan Koleji’nde 9 kişilik boş yer var. Taban puanını YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) 498’den YEP 497’ye düşüren Koç Lisesi’nde 22’si kız, 21’i erkek olmak üzere 43 açık kontenjan bulunuyor.

Haberin Devamı

Yine de puan yükseldi

Açılış taban puanı 480, kontenjanı 80 olan İtalyan Lisesi ise 19 öğrencilik açık kontenjan için yeni taban puanını 10 puan düşürerek YEP 470 olarak açıkladı. Toplam 68 kontenjanı olan ve sadece 2 kesin kayıt alan Galileo Galilei İtalyan Lisesi’nde 66 kontenjan boş kaldı. Ancak ilk taban puanını YEP 460 olarak açıklayan okul, boş kontenjanlara rağmen okul ikinci ön kayıt taban puanı 15 puan yükselterek 475 yaptı.

Saint Benoit’da zorunlu artış!

Taban puanını 475 olarak açıklayan TED İstanbul’da ise 18’i kız, 14’ü erkek olmak üzere 32 öğrencilik boş kontenjan bulunuyor. Önceki gün iki kişilik boş yer kaldığı öğrenilen Saint Benoit Fransız Lisesi’nde ise kesin kayıt hakkı verilenlere dağıtılan ‘mavi kartın’ teknik arıza nedeniyle fazladan 80 kişiye verilmesi üzerine, okul hak kaybı yaşanmaması için 170 kişi olan kontenjanı yükselterek 250’ye çıkardı.

Haberin Devamı