Gazete Vatan Logo

Özel hastanede yangın: Ölü ve yaralılar var...

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangında dumandan etkilenen 2 hasta yaşamını yitirdi. AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliyesi gerçekleştirilen 80 hasta ile dumandan etkilenen 5 personel başka hastanelere sevk edildi.

Özel hastanede yangın: Ölü ve yaralılar var...

Gaziantep'te özel bir hastanede çıkan yangında, dumandan etkilenen 2 hasta hayatını kaybetti.

Şehitkamil ilçesindeki özel bir hastanesinin bodrum katındaki enerji depolama odasında, aşırı ısınmadan dolayı sabaha karşı yangın çıktı.

Binada oluşan yoğun duman nedeniyle genel yoğun bakım ünitesindeki 25 ve farklı servislerde tedavi gören 10 hasta ile yenidoğan ünitesindeki 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Tahliye sırasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta yaşamını yitirdi. Tahliye edilen hastalar ile personel, 112 Acil Servis ekiplerince başka hastanelere nakledildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada da Özel NCR Hastanesinde çıkan yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA
Kentteki özel bir hastanede çıkan yangın dolayısıyla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne nakledilen hastaları ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 04.00 sıralarında hastanenin eksi üç katında çıktığını belirterek, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini aktardı. Bakan Gül, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili tahkikat devam ediyor. Yangının çıkışından hemen sonra itfaiye ekipleri olay yerine varmış ve yangını söndürmüşlerdir. 85 vatandaşımız hastaneden alınıp tedavileri devam etsin diye, dumandan etkilenmesin diye başka hastanelere nakledilmiştir. Hastanedeki yangından etkilenerek herhangi bir ölüm ve bundan etkilenme söz konusu olmamıştır. Hem başsavcılığımız hem de valiliğimizce idari ve adli tahkikat devam etmektedir. Yangın ilk olarak eksi üçüncü katta başlamış. Bunun sebebi üzerine çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.Şehitkamil ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı