Gazete Vatan Logo

Özel güvenlik terörü

Engelli kızı tören alanına bisikletle sokmayıp ailesini tartakladılar

ANTALYA'da engelli kızı 13 yaşındaki Armağan'ı 3 tekerlekli bisikletinin arkasına oturtarak Karaalioğlu Parkı'ndaki Ramazan Şenlikleri'ne götüren 41 yaşındaki Ahu ve Murat Dindar çifti, bisikletle şenlik alanına giremeyeceklerini söyleyen özel güvenlik elemanları tarafından tartaklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl Karaalioğlu Parkı'nda düzenlediği Ramazan Şenlikleri'ni izlemek isteyen kas hastası yürüme engelli Armağan, babası Murat ve annesi Ahu Dindar ile birlikte saat 21.00 sıralarında alana gitti. 3 tekerlekli bisikletin arkasına bindirdiği kızıyla parka girmek isteyen aile, Meta Özel Güvenlik'e ait bayan güvenlik görevlisi tarafından durduruldu. Bisikletle şenlik alanına girilemeyeceğini söyleyen özel güvenlik personeline Ahu Dindar, "Kızımızın özel durumu var. Bu nedenle, bisikletle geldik" dedi, ancak geçişlerine izin verilmedi. Murat Dindar, elini kızının bisikletinden çekmesini söylemesi üzerine güvenlikçi kadının telsizle mesai arkadaşlarını aradığını söyledi. Bunun üzerine Dindar ailesinin yanına gelen 4-5 güvenlik personeli baba Murat Dindar'a saldırdı. Bu arada Ahu Dindar da darp edildi. Aile daha sonra Yenikapı Karakolu'na giderek özel güvenlikten şikayetçi oldu.



GURURUMA YEDİREMEDİM

Baba Murat Dindar, yaşadığı olayı anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. Engelli kızının ve eşinin gözleri önünde darp edildiğini, bunu da gururuna yediremediğini söyleyen Murat Dindar, "Sadece kızımı gezdirmek istedim. Ama bayan güvenlikçi kendisine hiçbir müdahalede bulunmamama rağmen arkadaşlarını çağırdı ve beni dövdüler. Ayrıca 16 yaşındaki oğlum Necmi de kavga ettiğimizi duyup olay yerine gelince düşüp ayağını kırmış. Hakkımızı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

EMEKLİ ALBAY ÜZÜNTÜLÜ

Meta Güvenlik Genel Koordinatörü Emekli Albay Cengiz Yeşilay, bu olayın gece görev yapan kadın görevlinin tecrübesizliğinden kaynaklandığını belireterk, "Bayan arkadaş ve diğer personelin işine hemen son verdik" dedi. Yaşananları arkadaşlarından öğrendiğini söyleyen Yeşilay, "Şenlik alanında standı olan engelli kardeşlerimiz de var. Ayrıca, alana gelen engelli kardeşlerimize çok özel davranıyoruz. Olayın engelli bir kızımız ile annenin gözleri önünde olması üzüntümüzü arttırmıştır. Ben arkadaşlarım adına aileden ve özellikle engelli kızımızdan özür diliyorum. Kızımızı şenlikteki tüm etkinliklerde misafir etmek istiyoruz. Onun yaşadığı travmayı üzerinden atması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Haberin Devamı