Gazete Vatan Logo
Magazin Özel ekip kurdu

Özel ekip kurdu

İmirzalıoğlu'nun Tarlabaşı, Cihangir ve Balat civarında çok sayıda bina topladığı söyleniyor

Fener-Balat-Ayvansaray, Eminönü, Sulukule, Tarlabaşı, Galata, Şişli-Bomonti, Bayrampaşa, Kağıthane, Kartal-Pendik gibi bölgeler gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradı.

Kenan İmirzalıoğlu'nun özel bir ekiple Tarlabaşı, Cihangir ve Balat civarında çok sayıda eski bina topladığı söyleniyor.

Kimi yatırımcılar ‘tamamen duygusal’ bir sebeple semtine sahip çıkmak için bina toplarken kimi de yeni yatırım fırsatı olarak harekete geçti.
Sadece Tarlabaşı’nda son 2 yılda yerli ve yabancı girişimcilerin bini aşkın binayı satın aldıkları belirtilirken, Fener-Ayvansaray’da son bir yıl içinde 100’e yakın binanın el değiştirdi.

Fener-Ayvansaray bölgesinde bina toplayan firmalar arasında denizcilik sektöründe faaliyetleri olan Şener Holding ve 3 yıl önce kurulan Riva Vakfı başı çekiyor.
Ayrıca tek tek girişimciler ve sanatçılar da yenilenen bölgelere büyük ilgi gösteriyor. ‘Kavak Yelleri’ adlı dizide bir dönem ‘Efe’ karakterini canlandıran Dağhan Külegeç ve gazeteci Savaş Ay’ın, Balat bölgesinde ev alan isimler arasında yer aldığına dikkat çekiliyor. Kenan İmirzalıoğlu’nun da kurduğu özel bir ekiple Tarlabaşı, Cihangir ve Balat civarında çok sayıda eski bina topladığı konuşuluyor.(Dinçer Gökçe-REFERANS)

Haberin Devamı