Poyraz’sız Poyraz’ın tadı olmaz

Poyraz’sız Poyraz’ın tadı olmaz

İki sezondur severek izlediğim dizidir Poyraz Karayel. İnsan en çok sevdiğini yerden yere vurur misali sanırım en çok eleştiren de benim! Geçtiğimiz sezonun son 10 bölümünden şikayetçiydim. Hikâyenin gittiği yer ne yazık ki izleyicisi olarak beni mutsuz ediyordu. Önce Sefer’in ölümü vurdu beni. Sezon finalinde ise Poyraz’ın ve Sema’nın ölmesi, yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı’nın ayrılması canımı sıktı... Poyraz’ın ölümüne zaten hiç inanmamıştım. Ama yeni sezon tanıtım afişlerinden, tanıtımlarına kadar “Poyraz öldü” imajı verildi. Sonunda bir şey çıkacağı belliydi. Çarşamba akşamı Kanal D üçüncü sezonuna başlayan Poyraz Karayel için Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir davet verdi. Diziyi oyuncuları, ekibi, gazeteciler ve kanalla beraber izledik. Poyraz’a hayat veren İlker Kaleli yemekte yoktu.

Asıl Poyraz haftaya geliyor

Öncelikle yeni yönetmen Osman Taşçı’nın Poyraz Karayel ruhunu hiç bozmadığını ve iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Senaryo bambaşka bir yere evrilmiş. Yeni sezonun ilk bölümünde 2’nci Ayşegül dönemini izledik. Poyraz’sız yaşamanın Ayşegül’ü, Bahri’yi, Meltem’i nasıl etkilediğine odaklanmıştı senaryo... Haliyle bu durumun tüm karakterler üzerindeki etkisini izledik. Ancak ne yalan söyleyeyim, Poyraz’sız da güzel bir dizi olmasına rağmen tadı tuzu kalmamıştı dizinin... Burçin Terzioğlu’nun düğün öncesi yaşadığı panik atak krizi ise izlenmeye değerdi. Son zamanlarda ekranlarda izlediğim en iyi kadın oyuncu performansıydı. Duyguna sağlık Burçin! Ayşegül’ün evlenmesinin ardından Poyraz göründü. Dizi final yaptı. Asıl Poyraz Karayel şimdi başlıyor. Gelecek hafta bol bol ağlayacağımız bir bölüm geliyor. Umarım bu sezon Poyraz Karayel rüzgarında biz de savrulmaya devam ederiz.

Haberin Devamı

MIPCOM başlıyor

Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM dönemi geldi çattı. Dünya televizyon içerik fuarı olan MIPCOM’da tüm üreticiler görücüye çıkıyor. O nedenle dünyanın tüm televizyoncuları genellikle bu dönemde Cannes’a geliyor. Birkaç yıldır ben de katılıyorum MIPCOM’a... Hem gelecek sezonun içeriklerini görmek, hem de yepyeni bağlantılar kurmak için muazzam bir ortam... Üstelik Türk dizileri için yapılan etkinliklerle de dünyanın bize bakışını gözlemleyebiliyorsunuz. Salı akşamı Star TV’de ekrana gelecek olan Anne dizisinin distribütörü Global Agency çok özel bir davet veriyor. İzzet Pinto yapmış yine yapacağını! Dünyanın en büyük 50 şirket temsilcisini, kanalı, oyuncuları ve gazetecileri helikopterlerle Cannes’dan Monte Carlo’ya götürecek. Nikki Beach’te verilecek davette Anne dünyaya tanıtılacak. Detaylarını çarşamba günü yazacağım. FOX grubu ise Turkish Drama konseptli büyük bir partiye imza atacak. Oyuncuların, yapımcıların, dünyadaki FOX grubunun ve alıcıların katılacağı gecede Türk dizileri dünyaya tanıtılacak. ITV-Inter Medya’da salı akşamı Türk dizilerini tanıttığı bir parti düzenliyor. Geçen sene çok eğlenmiştim partisinde... Can Okan tüm konuklarıyla tek tek ilgilenmişti. Bu sene de güzel olacağına şüphe yok! Kanal D ise Vatanım Sensin için sadece yurt dışı temsilcilerinin katılacağı bir davet veriyor. 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen MIPCOM başlıyor. Bakalım, bu sene hangi diziler dünyaya açılacak? Bir hafta boyunca Cannes’dan yazacağım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR