Ömer bu defa aşkı seçecek

Geçen yılın tartışmasız en iyi çıkış yapan dizisiydi Kiralık Aşk. Hayatta doğru bir adam olmak için çaba harcayan ama travmaları nedeniyle farkında olmadan kendisine duvarlar ören Ömer’le, hayatta doğru bir kadın olmak için çabalayan ve aşık olunca travmalarını da, duvarlarını yıkıp atan Defne’nin hikâyesini çok sevdik. Yalana tahammülü olmayan Ömer’e söylenen bir yalanla başlayan bu ilişki, Defne’nin Ömer’i kaybetmemek için yalan söylemeye devam etmesiyle 52 bölüm sürdü. Bu süreçte defalarca “Defne Ömer’e gerçeği söyle” diye yazdık. Yani Defne’nin Ömer’e doğruyu söylemesi bu dizinin ana çatışmasıydı. Dizi zaten bu yalan üzerine kurulmuştu. 52’nci bölümde, yani sezon finalinde de tam evlenirken Defne Ömer’e her şeyi anlattı. Araya üç aylık bir yaz tatili girdi. 23 Eylül’de dizi yeni sezonunu açtı. Tabii ki en büyük beklentim; Defne gerçeği açıkladıktan sonra hayatlarında neler olduğuydu. O anları izlemek isterdim. Fakat dizi Defne’nin yeni işiyle başladı. Bir internet sitesinde lojistik uzmanı olarak çalışmaya başlayan Defne ve yeni hayatını izledik dakikalarca... İnternet sitesinde çalışan Defne’yi görünce şaşırmadım dersem yalan olur. Ama bu sektör insana şaşırmamayı da öğretiyor. Her neyse, dizinin bu kısmında Stajyer filmindeki ana çatışmayı izleyeceğiz. Orada da esas kız internet sitesinde çalışır. Bir CEO gelir ve her şey karışır. Daha sonra Ömer’i gördük İtalya’da... Dağıtmış, dağılmış ve pişman...

Haberin Devamı

En önemli sahneler yoktu

Aradan ne kadar zaman geçti, ne oldu da bu çift savruldu öğrenemedik... Ta ki Defne’nin küçük kardeşi Esra, yemek yerken “Ama Ömer Abi ablamla evlendi. Onu mahcup etmedi. Ertesi gün boşandı” diyene kadar... Yine o arada bir yıl geçtiğini birisi söyledi. Yani dizinin en önemli olayı bize çocuktan al haberi dercesine öylesine söylendi. Daha sonra da finale kadar ne bir flashback, ne bir sahne gördük... Kısacası Defne’yle Ömer’i bir arada gördüğümüz tek sahne finalde Defne’nin Ömer’in kucağına düşmesiydi. Sonuç yüksek bir reyting olabilir. Fakat bence yeni sezon açılış bölümü için eksik kalmıştı. Düğünü ve eve geldikleri anı bize flashback sahneleriyle izletmelilerdi. Ayrıca Yasemin’e ne oldu öğrenemedik. Sinan’ın boşandık demesi dışında hiçbir şey bilmiyoruz. Bu kadar önemli bir karakter nereye gitti? Sanırım cevabı haftaya Paramparça’da öğreneceğiz. Bu kez yeni bir oyun izleyeceğiz. Oyun kurucu yine Neriman! Yeni CEO Pamir, Defne bu oyunun kurbanları... Ama Ömer bu oyunu bozar! Tüm eksiklerine rağmen hem değişen mekânlar, hem rejinin farklılığı, hem de diziye katılan yeni oyuncular için söyleyecek söz yok. Ciddi anlamda diziyi yükseltmişlerdi.

Haberin Devamı

Pamir ritim katmış

Yönetmen Şenol Sönmez, bu dizinin üçüncü yönetmeni... Yeni sezonda yorulmuş diziye yeni bir ivme kazandırmak için ciddi emek harcamış. Mekânlar, kostümler ve karakter motivasyonlarının değişmesiyle çok iyi bir dünya kurmuş. Çekimler, özellikle de İtalya çok iyiydi. Emeğine sağlık! Seçkin Özdemir’in bugüne kadar en iyi göründüğü dizinin Kiralık Aşk olduğunu söyleyebilirim. Diziye hem çok yakışmış, hem de kalıbına sığmayan bir karakter olarak diziye ritim katmış. Müjde Uzman’ı da beğendim. İso yeni bir aşka yelken açıyor. Bakalım, Ayşegül’den nasıl bir hikâye çıkacak? İtiraf ediyorum, buzlar kralı Ömer’in aşktan yanmasını görmek hepimizin içinin yağlarını eritecek. Ama keşke yukarıda yazdığım gibi en önemli olayı bir flashback sahnesiyle bize gösterselerdi. O zaman yeni sezonun ilk bölümüne yakışır ve eksiksiz bir bölüm izledik diyecektim. Ezcümle; Defne ve Ömer hoş geldiniz! Sizi özlemiştik. Umarım bu sezon bize unuttuğumuz aşkı hatırlatırsınız. Daha doğrusu Ömer’in dediği gibi Aşk ve Gurur’da bu defa gururu değil aşkı seçersiniz. Tüm ekibin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR