Kanal D’nin yeni yayın dönemi

19 Eylül Pazartesi günü hem okullar, hem de yeni sezon açılıyor. Zaten geçtiğimiz gün “Kara pazartesiye az kaldı” başlıklı bir yazı kaleme almış ve ekranı büyük bir rekabetin beklediğini söylemiştim. Bayram öncesi de bu rekabete start veren kanal yöneticileriyle bir araya geldim ve kanalların yeni sezon öncesi planlarını dinledim. Bugün Kanal D, yarın Show TV, cumartesi Star TV’yi okuyacaksınız. Yıllarca zirveden inmeyen Kanal D, birkaç senedir kan kaybetmeye başlamıştı. Geçen sezon Hayat Şarkısı, yazın Tatlı İntikam ve yaz sonu Bodrum Masalı’yla yükselişe geçti ama yeni sezonda Kanal D’yi de zorlu bir mücadele bekliyor. O nedenle Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay ve Genel Müdür Yardımcısı Hülya Vural’ı ziyaret ettim. İkisi de yeni sezon öncesi heyecanlı karşıladılar beni. Çünkü oldukça iddialı bir prototip hazırlamışlar. Barış Bey’in odasındaki kara tahtada zaten hem kendilerinin, hem de rakip kanalların yayın akışı yazılıydı. O nedenle sohbete gün gün neler olabileceğini konuşarak başladık. Tabii ki ilk konumuz 19 Eylül Pazartesi akşamı yaşanacak mücadele oldu. Zira, Show TV İçeride, atv Kırgın Çiçekler, Star TV Paramparça, TRT 1 Hangimiz Sevmedik, Fox TV Hayat Sevince Güzel, Kanal D Babam ve Ailesi, TV 8 Rising Star’la yarışa başlayacak. Fox bu yarışa Hayat Sevince Güzel’le devam etmeyecektir. En iddialı işini pazartesi akşamı yarışa çıkaracağı aşikar! Aldığı işlere bakınca da, bunun tartışmasız Muhteşem Yüzyıl Kösem olacağı belli oluyor. TV8’de de ekim sonrası O Ses Türkiye başlayacak.

Haberin Devamı

Kanal D’nin yeni yayın dönemi

Denek grubu kurulmuş

Uzun yıllardır pazartesi akşamları Kanal D zirvede yer alamıyor. Ancak Kanal D yönetimi Babam ve Ailesi’ne oldukça güveniyor. Bunun için ciddi bir çalışma yapmışlar. Dizinin ilk bölümünü bin kişilik bir denek grubuna izletmişler. Seyircilerden gelen tepkileri ciddiye alıp diziyi tekrar izlediklerinde gördükleri eksiklikleri yapım şirketine bildirmişler ve dizi yeniden bir revizyona girmiş. Kesinlikle çok doğru bir yol seçtiklerini düşünüyorum. Dizi izleyiciye yapılıyorsa onların beklentilerini ciddiye almak başarının ilk koşuludur. Salı akşamları Kanal D yarışa Hayat Şarkısı’yla çıkmaya devam edecek. Malum, sezon finali oldukça heyecanlı bir yerde bitmişti. Yeni sezonu kendi adıma merakla bekliyorum. Genel Müdür Yardımcısı Hülya Vural, dizinin sezon finali yapmasının hemen ardından yaratıcı ekip ve kanalın birlikte hareket ettiğini ve tüm yaz çok iyi hazırlandıklarını söylüyor. 20 Eylül Salı akşamı dizi başlıyor. Show TV Gülümse Yeter’le, TV 8 Rising Star’la, Fox TV’de yeni başlayacak dizisi Familya’yla yarışa katılacak. Atv Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı ekimde yayına verecek. O nedenle eylül ayında salı akşamları komedi ve dram çarpışır. Hayat Şarkısı reyting listesinde mutlaka iyi bir yerde olacaktır.

Haberin Devamı

Kanal D’nin yeni yayın dönemi

Poyraz ölmedi ölemez

Benim iddiama göre; bu yıl çarşamba akşamları TRT 1 dışında tüm kanallar ikincilik için yarışacaklar. Çünkü Diriliş Ertuğrul’un tartışmasız yine zirvede oturacağını düşünüyorum. Ancak eylül ayında dizi başlamayacak. O nedenle 21 Eylül Çarşamba akşamı yarış dramalar ve yazın şampiyonları arasında yaşanacak. Star TV Kara Sevda’nın yeni sezonunu açıyor. Fox TV, bu yazın tek 8 reytinge ulaşan dizisi No: 309’la yarışacak. Show TV, Aşk Laftan Anlamaz, Kanal D ise Poyraz Karayel’in yeni sezonunu görücüye çıkaracak. Çarşamba zor bir gece olacak. Malum, Poyraz sezon finalinde ölmüştü. Yeni sezon onun ardından yaşananlarla başlayacak. Barış Tünay ve Hülya Vural’ı “Poyraz öldü mü?” diye ciddi anlamda sıkıştırdım ama ser verip sır vermediler. Yıllardır bu işi yapan, kendisi de yazıp çizen biri olarak kendi iddiamı ortaya koyuyorum. Poyraz ölmedi, ölemez. İlk bölümde bize yüzünü göstermeyecek ama onu takip etmemiz için ipuçları bırakacak. Yani ben olsam böyle yapardım. Kara Sevda ve Poyraz Karayel bu sezonun iddialı yarışta olacak gibi görünüyor ama No: 309’un da sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kanal D’nin yeni yayın dönemi

FETÖ’yü işleyecekler

Perşembe akşamları Kanal D Bodrum Masalı’yla zaten zirvede. Star Yüksek Sosyete’yle onu takip ediyor. Fox Kördüğüm’le, atv Yeter’le, Show TV Asla Vazgeçmem’le yarışa katılıyor. Ancak Asla Vazgeçmem üç bölüm sonra sona erecek. Açıkçası, en iddiasız gün perşembe gibi görünüyor. Kanal D, Bodrum Masalı’yla bu yarışı kazanır. Ancak iddiayı artırmak isterse Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın başrollerini paylaştığı Vatanım Sensin’i perşembe akşamı yayınlayabilirler. Barış Tünay, “Gayet iyi giden bir Bodrum Masalı varken, onun yerine yeni bir dizi koymayız. Ancak Vatanım Sensin kasımda yayına girecek. O dönemde reyting düştüyse gün değişikliği yapabiliriz” diyor. Bu arada Vatanım Sensin’in çekimleri devam ediyor. Diziye dair bazı bilgileri de önümüzdeki günlerde yazacağım. Gelelim cumaya... Star Kiralık Aşk’la yoluna devam ediyor. Show TV Güldür Güldür, Fox Bana Sevmeyi Anlat, atv Rengarenk, Kanal D Arka Sokaklar’la yoluna devam ediyor. Yine zorlu bir günle karşı karşıyayız. Güldür Güldür her zaman iş yapar. Bana Sevmeyi Anlat şimdi zirvede ama Kiralık Aşk iyi bir başlangıç yaparsa reyting bölünür. Arka Sokaklar zaten bir reyting sihirbazı. Tam bitti derken küllerinden yeniden doğuyor. Yeni sezon tanıtımı da oldukça dikkat çekiciydi. Üstelik bu sezon FETÖ’yü de işleyeceklermiş. Reyting de zirveye otururlarsa hiç şaşırmam.

Haberin Devamı

Magazin Renkli Sayfalar’da

Sabah güne yine İrfan Değirmenci’yle Günaydın diyeceğiz. Ardından Gülşen Yüksel Salt ve Müge Dağıstanlı’nın masasında Renkli Sayfalar’a konuk olacağız. Sonra Kısmetse Olur ve haber önünde Ben Bilmem Eşim Bilir izleyeceğiz. Haber hafta içi Serdar Cebe ve hafta sonu Gözde Atasoy Kökçü’ye emanet. Magazin D yine Asena Atalay’ın sunumuyla ekrana gelecek. Cuma geceleri de her zaman olduğu gibi Beyazıt Öztürk’e emanet! Kanal D yeni yayın döneminde iddiasını ortaya koyuyor. Şimdiden yeni projelerini de hazırlıyor. Herkes için emeğin reyting olarak karşılığını bulduğu bir sezon olsun!

BAYÜLGEN KOLTUKTA

Cumartesi akşamları Kanal D Tatlı İntikam’la yoluna devam ediyor. TRT 1 Seksenler, TV 8 Yetenek Sizsiniz, Fox TV Rüzgarın Kalbi, atv Kertenkele, Star TV Var mısınız Yok musunuz’u yayınlanacak. Cumartesi bomboş! Buraya iyi bir dizi koyan kanal tartışmasız reytingi alıp gidecektir. Tatlı İntikam kan kaybetmeye başladı, Rüzgarın Kalbi biraz da yokluktan zirveye oturuyor. Pazar atv Seviyor Sevmiyor, Show Arkadaşlar İyidir, Fox O Hayat Benim, TRT 1 Baba Candır, TV8 Yetenek Sizsiniz, Star Var mısınız Yok musunuz, Kanal D yeni komedi dizisi Altınsoylular’ı yayınlayacak. Format, gençlik, romantik komedi, drama ve komedinin yarışacağı gecede iyi olan kazansın! Eylül ayının prime-time yarışı böyle... Peki, Kanal D başka ne yapacak? Pazartesiden perşembeye 00.15’te başlayacak bir Okan Bayülgen var. Masa formatı gidiyor ve Okan Bayülgen koltuğa geçiyor. Programın bitiş saati yok, ucu açık!

DİĞER YENİ YAZILAR