Kara pazartesiye az kaldı

Her yıl eylül ayının ilk iki haftası televizyon sektörünün en süslü işlerinin defilesi yaşanır ekranda... Kanallar en iddialı işlerini eylüle saklar ve yeni sezonun startını verirler. Ancak bu sene bir farklılık yaşanıyor. Çünkü yarın Kurban Bayramı başlıyor ve 9 günlük bir tatil var. O nedenle bayram tatilinin hemen ardından yani 19 Eylül’de sezon açılıyor. Sıkı durun! Bayramdan sonra bizi öyle bir hafta bekliyor ki, televizyon karşısından ayrılamayacağız. Özellikle pazartesi akşamı ne yapacağımı kendi adıma kara kara düşünüyorum. Zira, 19 Eylül Pazartesi akşamı Show TV’de Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral’ın başrollerini paylaştığı İçeride, Kanal D’de Bülent İnal, Ceyda Düvenci ve Ayça Bingöl’ün başrolünü oynadığı Babam ve Ailesi ilk bölümleriyle görücüye çıkıyor. Bir de onlara ek olarak Star TV’de Paramparça, atv’de Kırgın Çiçekler yeni sezonunu açıyor. Fox TV’de Hayat Sevince Güzel, TRT 1’de Hangimiz Sevmedik, TV8’de Rising Star var. Toplamda 6 dizi ve bir yarışma programı pazartesi akşamı reyting pastasından pay alma yarışına çıkacak.

Haberin Devamı

Kara pazartesiye az kaldı

20 Eylül sabahı belli olacak

20 Eylül sabahı reyting tablosunu eminim hepimiz çok merak ediyoruz. Bu yarışın açılışta kazananı olmaz. Çünkü her yapım çok iddialı. Herkes mutlaka tüm dizilere bakacaktır. O nedenle reyting bölünecek. Asıl kazanan ise 26 Eylül’de ekrana gelecek bölümden sonra belli olacak. Çünkü ilk bölümleri izleyen seyirci bir karar verecek. Bir de ilginç bir şekilde; son bir ayda ekrana gelen dizilerin ilk bölümleri yüksek reytingle açılış yapmazken ikinci bölümlerinde yükselişe geçiyorlar. Bu etki eylülde de devam edecektir. Ancak bir tahmin yürütmekte fayda var. Paramparça ve Babam ve Ailesi’nin hedef kitlesi aynı. Paramparça üçüncü sezonuna başlarken, Babam ve Ailesi yepyeni bir hikâye olarak karşımıza çıkıyor. Eğer Babam ve Ailesi iyi bir ilk bölümle seyirciyi içine alırsa Paramparça’yla ciddi bir mücadeleye girerler. Kırgın Çiçekler tanıtımı çok dikkat çekiyor. Dizinin özellikle genç izleyici kitlesinin ise İçeride’ye kayma ihtimali var.

Haberin Devamı

Kara pazartesiye az kaldı

Çünkü genç kitle Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin olduğu bir işe bakar. Diğer taraftan İçeride ekranın pazartesi akşamı için tek erkek işi alternatifi! Fox TV ve TRT 1 ise Hangimiz Sevmedik ve Hayat Sevince Güzel’le komedi seçeneğini sunacak. Kısacası kanlı bir pazartesiye az kaldı. 20 Eylül sabahı izleyicinin psikolojinin ekran tercihini nasıl etkilediğini hep beraber göreceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR