Bodrum Masalı büyütürken temizleyen bir hikâye

Bodrum Masalı büyütürken temizleyen bir hikâye

Yapımcılığını TMC-Erol Avcı’nın yaptığı, Reaksiyon Film’in projesi olan, proje tasarım ve senaryoda Emre Özdür ve Başar Başaran imzası bulunan, yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu Bodrum Masalı geçtiğimiz perşembe akşamı Kanal D’de başladı. Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz, Toprak Sağlam, Dilan Deniz Çiçek, Hilmicem İntepe, Bora Cengiz, Serhan Önal, Kaan Çakır, Ebru Unurtan, Ezgi Şenler, Serel Yereli, Zehra Yılmaz, Nazlı Kar, Basri Albayrak, Tülin Yazkan, Ozan Uçar, Cemalettin Çekmece, Tugay Bahşi’nin rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.17 reytingle 2’nci, AB’de 2.49’la 5’inci, ABC1’de 3.01’le 3’üncü oldu. Senaristleri arkadaşım olduğu için çok uzun süredir haberdar olduğum bir proje Bodrum Masalı. Hikayesini de çok seviyorum. Çünkü hepimizin hayatında en az bir kere dibe vurma anısı var. Biliyoruz ki, dibe vurmak acıtır, her acı da insanı büyütürken hem kirletir, hem de temizler. Bodrum Masalı aslında tam olarak bunu anlatıyor. Hayatında hiç yokluk görmemiş bir aile, mutlu olduğunu zannediyor. Ancak bir yalanın içinde yaşadığını acı bir şekilde tecrübe ediyorlar ve alıştıkları hayattan vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Karakter tasarımları çok sağlam! Herkes duruma hemen adapte oluyor ve bir ailenin düştükleri yerden kalkma mücadelesi başlıyor. İlk bölüm derdini anlattı ama bize göstereceği daha çok hikâyesi var. Daha yüksek reytingleri hak eden bir proje! Benim favori karakterim şimdiden Kelebek! Bu diziden sonra ekran çok fazla genç yetenek de kazanacak demedi demeyin!

Haberin Devamı

Bodrum Masalı büyütürken temizleyen bir hikâye

Rüzgarın Kalbi fazlası olabilirmiş

Yapımını Filmevi’nin, yapımcılığını Erol Demir’in, senaryosunu Özge Efendioğlu’nun, yönetmenliğini Filiz Gülmez Pakman’ın üstlendiği Rüzgarın Kalbi, cumartesi akşamı Fox TV’de ilk bölümüyle görücüye çıktı. Burak Serdar Şanal, Deniz Baysal, Ahmet Saraçoğlu, Başak Daşman, Batuhan Begimgil, Funda Şirinkal, Ebru Aykaç, Turgut Tunçalp, Müge Akyamaç, Mehmetcan Mincozlü, Seçil Buket Akıncı, Özlem Mahmutoğlu, Zeynep Elçin, Mert Asker, Coşkun Özmeriç ve Cezmi Baskın’ın rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 3.09 reytingle birinci, AB’de 2.70’le ikinci, ABC1’de 3.12’yle zirveye yerleşti. Dizinin çok net bir cümlesi var: “Kalp sevdiğini bulur.” Diziyi tekrarından yakaladım ve çevremdeki pek çok isim tarafından kötü eleştiriyle kirlenmiştim. Ancak ne zaman başlayıp, ne ara bittiğini anlamadım. Sevdiği kalbi kaybeden ve onu tekrar yaşatmak için bir şans bulan Rüzgar’ın hikâyesini sevdim. Proje hikâye açısından ciddi bir tasarım vaat ediyormuş. Özge Efendioğlu’nun kalemine sağlık! Ancak ne yazık ki, tasarımda eksik kalmış. Başrollerin kötü oynadığını söyleyemem ama hikâyenin ve karakter tasarımlarının ağırlığında eksik, yaş olarak küçük kalmışlar. Keşke Rüzgarın Kalbi’ni hem kanal, hem de yapım şirketi daha büyük bir iş, prodüksiyon olarak uygulasaymış. Oyuncular, kostümler, mekanlar farklı uygulansaymış bir yaz dizisinden fazlası olurmuş.

Haberin Devamı

Başımız sağ olsun!

Eğer bir gazeteciyseniz tatil yapmanız neredeyse imkânsız oluyor. Geçen hafta yıllık iznime ayrılıp soluğu bir hafta Ege’de aldım. Ancak ne televizyondan ayrı kalabildim, ne de gündemden... Zira, ne Türkiye gündemi durdu, ne de ekranda başlayan diziler... Ekrana ara vereceğimi söyleyip, her gün ekran karşısında vakit geçirdim. Çünkü neredeyse her güne farklı bir ilde patlayan bombalarla uyandık. Van, Elazığ, Bitlis ve son olarak Gaziantep! Başımız sağ olsun! Teröre lanet olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR