ATV ve TRT 1 dizileri ne yapmalı?

15 Temmuz darbe girişimin ardından atv ve TRT 1 yayın akışını değiştirmiş, haber kanallarıyla ortak yayınlar yaparak tüm gün haber yayınlaşmıştı. Yaklaşık 25 gündür tüm programlar ve dizilere ara verildi. Oysa TRT 1’de 15 Temmuz akşamı uzun süredir yayın hayatına başlamak için gün sayan Hangimiz Sevmedik ekrana gelmişti. Dizinin yayınlandığı ilk bir saatte İstanbul’da hareketlilik başlamış ve hepimiz haber kanallarını izlemeye başlamıştık. Aynı saatlerde ise atv’de Rengarenk dizisinin ikinci bölümü yayınlanıyordu. Ortak yayınlar nedeniyle Seviyor Sevmiyor dizisine de ara verildi. Şimdi yaklaşık bir ay sonra yeniden yayınlanmaya başlayacaklar. Ancak yeni bir stratejiye ihtiyaçları var. Hangimiz Sevmedik 12 Ağustos Cuma akşamı ilk bölümüyle ekrana gelmeli. Çünkü o gece izlenmedi. Bu hafta yapılacak tüm tanıtımlarda yeniden bir dizi başlıyor gibi olmalı! Sonuçta ayların emeği var dizide... Önce Euro 2016 nedeniyle temmuza kaldılar, şimdi ağustosa... O nedenle Hangimiz Sevmedik Cuma akşamı ilk bölümüyle başlamalı...

Haberin Devamı

Seviyor Sevmiyor pazara kaydı

Gelelim Rengarenk’e... İlk bölümü iyi reyting aldı ama ikinci bölümde ne izlediğimizi anlamayacak durumdaydık. O nedenle Rengarenk’te de ayrı bir yola gidilmeli. Cuma akşamı ilk iki bölümün kolajı yayınlanmalı. Seviyor Sevmiyor zaten o formülü uygulamaya başlıyor. 10 Ağustos Çarşamba akşamı kolajı ekrana gelecek. Bir de gün değişikliği yaşayacak. Dizi bundan sonra pazar akşamları yayınlanacak. Doğru bir strateji olmuş. Çünkü Kanal D’de ekrana gelen Hayatımın Aşkı bir türlü yüksek reytinglere ulaşamıyor. Pazar gününde şu anda ciddi bir eksiklik var. İçeriği ve oyuncu kadrosu kuvvetli bir dizi pazar akşamı reyting pastasından iyi bir pay alacaktır.

ATV ve TRT 1 dizileri ne yapmalı

İşte özlenen Türkiye fotoğrafı

7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi uzun zamandır hayal ettiğimiz Türkiye’nin fotoğrafı gibiydi. 5 milyon insan “Darbeye hayır” demek için oradaydı. Tüm Türkiye “Biz birlikte çok güzeliz” dedi. Ekranın yıldızlarını orada gördüğüm için mutluyum. Neredeyse tüm dizi yıldızları oradaydı ve birlik mesajı verdi, “Darbeye hayır” dedi. Ama en çok özlenen fotoğraf cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli’nin yan yana verdiği fotoğraf oldu. Her biri konuştuktan sonra diğerinin alkışlaması ve yerine geçerken tebrik etmesi Türk siyaset tarihine damgasını vurdu. Uzun zamandır bu hoşgörü ortamına hasrettik. Bundan sonra da bu birliğin devam etmesi dileğiyle... Çünkü gerçekten “Biz birlikte ve farklılıklarımızla güzeliz.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR