Rengarenk topu taça attı

NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’in yapımcılığını, Ebru Hacıoğlu’nun senaryosunu, Cem Özkan’ın müziklerini ve Kerem Çakıroğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği Rengarenk, cuma akşamı atv’de ekranında başladı. Selin Şekerci, Kaan Taşaner, İbrahim Kendirci, Ümit İbrahim Kantarcılar, Ferdi Sancar, Cem Belevi, Sertan Erkaçan, Merve Oflaz, Açelya Devrim Yılhan, İnci Türkay, Şükrü Türen, Şebnem Doğruer, Sait Genay, Muammer Tali, Selin Yeninci, Funda Güray, Bartu Kaan Şensoy, Halil Kırkayak’ın rol aldığı dizi, Tüm Kişiler’de 3.16 reytingle 2’nci, AB’de 3.25’le 1’inci, ABC1’de 3.27’yle 1’inci oldu. Rengarenk, tıpkı Kaçak Gelinler gibi İzmir’de gelinlikle kaçan Selin Şekerci’yle başladı. Aynı yapım şirketi, aynı yönetmen ve aynı oyuncu Kaçak Gelinler’e selam çakmış oldular. Seyirci artık başrollerin hemen karşılaşmasını istiyor diye düşünmüş olacaklar ki, Renk ilk 3 dakikada Can’ın bahçesine düşüyor ve hikâye başlıyor.

Zeki Halay olmuş

Çok doğru bir matematik gibi görünmesine rağmen, iş uygulamaya geldiğinde dizinin ritmini düşürmüş bu hamle. Neden kaçtığını bilmediğimiz Renk’in öncesini anlatmak flashback sahnelere düşünce, duygu devamlılığında sürekli bölünen bir dizi olmuş. Keşke dizi ödül töreniyle başlasaymış. Çok daha güçlü bir başlangıç olurmuş. Tabii prodüksiyonun o ödül töreni sahnesine yatırım yapması lazımmış. Türkiye’de bölüm başı 70 bin lira alan bir oyuncunun “En iyi kadın oyuncu” ödülü alacağı bir organizasyon, asla lisenin pilav günü görünmez. Ne yazık ki, dizide o sahne dökülüyordu. Halay Yapım ve Zeki Halay tek kelimeyle şahane olmuşlar. Ferdi Sancar’ı oyuncu olarak çok beğenirim, bu dizide de farkını ortaya koymuş.

Haberin Devamı

Meryem Uzerli’yi hatırlattı

Rengarenk dizi dünyasının perde arkasını anlatmaya niyetlenmiş ama devam ettirememiş bir iş olmuş. Keşke kendi ayağına çelme takan senarist, Zeki Halay, menajer Saadet’in sektöre dair açıklamaları devam etseymiş. İşin çok ciddi eğlence kısmı oradan çıkarmış. Renk’in nişanlısı Aras’ın kendisini aldattığından şüphe edip kaçması bana fazlasıyla Meryem Uzerli’nin kaçışını hatırlattı. Zeki Halay çok karikatür bir karakter olmasına rağmen, şu an sektörde oyuncuların önüne 1 milyon lira keş para koyan bir yapımcıyı resmetmeye çalıştıkları aşikardı. Menajer Saadet’in tavrı da eminim diziyi izleyen sektördeki herkese çok tanıdık gelmiştir. Bana kalırsa, ilk bölümde dizi sektörünün insanı ne kadar tüketen bir yer olduğunu anlatma yolu Renk’in birkaç cümlesiyle değil, yaşadıklarıyla gösterilmeliymiş. Dizi, romantik komedi türünde olmasına rağmen ne yazık ki uygulamada türünü şaşırmış. Özellikle müzik kullanımı o kadar hatalı olmuş ki, dizinin gelişme bölümünde ritmini yerlere düşürmüş. Rengarenk Nothing Hill filmini hatırlatsa da, bir oyuncunun sektörden bunalıp kaçması ve kendisini hiç tanımayan bir adamla aşk yaşaması fikri oldukça iyi! Ama iş senaryoya geldiğinde onlarca soru var kafamda! Kadınlara tövbeli bu adam, kızla tanıştığı gece evlendi. Osahnede gık bile çıkarmadılar. Birbirleriyle didişmek yerine hemen kaynaşmaları da ilerleyen bölümler için yanlış olmuş. İşin komedi kısmının çıktığı çok yer vardı ama oyuncuya komik diyalog yazmakla olmuyor. Sonuç olarak iş uygulamaya geldiğinde; reji, senarist, müzik ve prodüksiyon aynı dili konuşamamış. Oyunculuklara hiç lafım yok. Hepsinin emeğine sağlık! Dizi yazı tamamlar. Ama insan çok daha yüksek açılış yapabileceğini görüp bu kadar kolay bir golü taça attıklarını görünce üzülüyor. Her iki kişiden biri oyuncu olmak isterken, o merak edilen dünyanın anlatılmaması Rengarenk’in bu hafta karşısında hiçbir rakip yokken yaptığı hata oldu. Haftaya Hangimiz Sevmedik ve N’olur Ayrılalım’la yarışacak. Bakalım, daha çok şansı olacak mı?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR