No:309 nasıl başladı?

No:309 nasıl başladı

Gold Film-Şenay Abacı Turgut’un yapımcılığını, Aslı Zengin’in proje tasarımını, Aslı ve Banu Zengin’in senaristliğini, Volkan Akahmet ve İnanç Şener’in müziklerini, Hasan Tolga Pulat’ın yönetmenliğini üstlendiği No:309, çarşamba akşamı ilk bölümüyle Fox TV’de görücüye çıktı. Demet Özdemir, Furkan Palalı, Sumru Yavrucuk, Gökçe Özyol, Cihan Ercan, Özlem Tokaslan, Suat Sungur, Sevinç Erbulak, Beyti Engin, Fatma Toptaş, İrem Helvacıoğlu, Pelin Uluksar, Murat Tavlı, Ceren Taşçı, Fatih Ayhan, Eda Özel, Ömrüm Nur Çakallı, Özlem Ulukan, Selen Şeşen ve Nurşim Demir’in rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 2.86 reytingle 8’inci, AB’de 2.54’le 8’inci, ABC1’de 2.51’le 11’inci oldu. Haziranın ilk günü başlayan dizi, ne yazık ki sonuçlarda yazı getiremedi.

Evlendirme programına rakip gibi

No:309, annelerinin zoruyla yemeğe çıkıp yanlış kişilerle buluşan Lale ve Onur’un içkilerine ilaç karıştıran Erol nedeniyle geceyi birlikte geçirip hatırlamamalarını ve Lale’nin hamile kalmasını anlatıyor. Hayat bu ya; Onur’un dedesi Ahmet Bey ölürken mirasını iki torununa bırakmış ama bir şartla! İlk hangisi evlenip çocuk sahibi olursa o mirasa konacak. Erol’un hatası nedeniyle Onur 1-0 önde. İlk bölümden evlendirme programlarına rakip olacak gibi görünüyor No: 309. Ben izlemedim ama dizi bir Kore dizisi olan Fated to Love You’nun uyarlamasıymış. Kalabalık ve yetenekli bir oyuncu kadrosu var. Hikaye ibresini biraz onlara döndürdüğünde nasıl performanslar izleyeceğimizi ve eğleneceğimizi biliyorum.

Haberin Devamı

Stylingin önemimi öğretti

Gelelim ilk bölümün sevaplarına.... Jenerik şarkısını Buray’ın söylemesi, mekân seçimleri, Demet Özdemir’in kendini bırakarak oynaması, iyi oyuncu kadrosu kurulması... Günahlara gelirsek; öncelikle hayatımda gördüğüm en kötü başrol erkek stylingi izlediğimi söylemeliyim. Hatta öyle ki, stylingin önemi anladık diye düşünüyorum. Türkiye’nin en genç ve en zengin adamlarından biri, üstelik stil ve tarz sahibiyse asla ve asla nişanında kırmızı takım elbise, siyah gömlek giymez. O sahnede gördüklerime inanamadım. Aynı şey Furkan Palalı’nın saçları için geçerli! Sanki saçlarına papatya suyu sürmüş ve uçları açılmış gibi! Yani iki renk saçı var. Sakallarını da kesmişler. Ortaya bir jön değil, karton kalmış bir işadamı çıkmış. Bu saç ve giyim meselesine müdahale şart! Aksi taktirde o adama, dolayısıyla aşka inanamıyoruz. Sadece bunlar yetmez tabi oyuncu koçuyla çalışırsa daha iyi olur.

Haberin Devamı

Toptaş’ı özlemişim

Dizinin en sevdiğim ve çok iyi çekildiğine inandığım iki sahnesi vardı. Biri Demet Özdemir’in arabada sunroof’u açıp bağırdığı, diğeri de barda dans ettiği sahne... İkisinde de performansı çok iyiydi Özdemir’in. Furkan Palalı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yakışıklılık kontenjanını tamamlamasına rağmen, oyunculuğunu geliştirmeye ihtiyacı var. Fatma Toptaş’ı özlemişim ekranda izlemeyi. Gökçe Özyol’la karı-koca oynuyorlar. Bizi komedi bu hikâyede bekliyor. Aynı durum Sevinç Erbulak ve Beyti Engin için geçerli. İlk bölüm sadece selam verdiler. Pası aldıklarında gole çevirmek için komedi güçlerini kullanacaklardır.

Haberin Devamı

Kimyayı çıkarmak şart!

No:309, durgun başlayan ve hızlıca konuya giren, derdini iyi anlatan bir dizi olmuş. Ancak işin tasarım kısmında eksiklikler var. Furkan Palalı’nın styling değiştirilip, ikilinin kimyası çıksın diye uğraşılmalı. Bu hikâyenin en eksik tarafı, başroller arasındaki kimya yoksunluğu! Romantik komedide hikâye kadar, başroller arasındaki kimya önemlidir. O yoksa ağzınla kuş tutsan bile seyirciye yediremezsin. Umarım, başta bulamadıkları o kimyayı çıkarmak için çabalarlar. Herkesin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR