Kalbim Yangın Yeri risk almış

Avşar Film-Şükrü Avşar’ın yapımcılığını, Eylem Koza’nın yönetmenliğini, Berfu Ergenekon, Elif Asılkefeli, Banu Tekcam’ın senaristliğini üstlendiği “Kalbim Yangın Yeri”, cumartesi akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. Hande Soral, Kaan Yıldırım, Ece Çeşmioğlu, Oğuz Peçe, Gülenay Kalkan, Servet Pandur, Yosi Mizrahi, Turgay Kantürk, Gonca Cilasun, Demet İyigün’ün rol aldığı dizi, Tüm Kişiler’de 1.69 reytingle 19’uncu, AB’de 1.03’le 40’ıncı, ABC1’de 1.22’yle 31’inci oldu. Sonuç hiç parlak değil. Çünkü ilk bölümde hikaye izleyiciyi içine çekemedi.

Aşkı-ı Memnu yalısı vardı

Dizi, Leyla’nın arkadaşına hayatının aşkı ve kardeşini anlattığı bir telefon konuşmasıyla başladı. Ardından da eski aşkı Volkan onu yolda sıkıştırdı ve sözde efsane aşk yaşamış olan ikili ayrıldı. Bu arada Leyla’nın evinde hummalı bir düğün hazırlığı vardı. Kardeşi Sevda nerdeyse bütün bölümü üzerindeki gelinlikle geçirdi. Kısa bir süre sonra ortaya çıktı ki, Leyla’nın aşkı Volkan meğer kardeşiyle evleniyormuş. Leyla, Aşk-ı Memnu yalısında yaşıyor. O yalının havasından mı, suyundan mı bilinmez hep birbirine yan gözle bakan bir enişte, yeğen oluyor. Sevda hasta, babası ve üvey annesi kızı iflas eden şirketleri için kurtuluş olarak görüyor. Bir yandan da Mehmet var ki, o da Leyla’ya aşık. İşin en merak uyandıran hikayesi Volkan’ın babası Şahin’in Leyla’nın halası Belkıs’a takıntısıydı.

Haberin Devamı

İlk bölümü düğünle geçti

Ancak hikayenin ana çatısı olan Volkan ve Leyla aşkına ne yazık ki inanamadık. Kendimce bir hikaye yazdım. Leyla’nın Volkan’dan bir oğlu var. O nedenle kaçmış Kanada’ya. Ama işte bunu izlemek isterdim. Çünkü bize bir melodram vaat ediyor dizi. Melodram duyguların sağılmasını gerektirir. Bulmaca çözdürmeyi değil! Çünkü bu tür bulmacayla çelişiyor. Madem o kadar hikaye izleyeceğiz biz, neden birinci bölümde hiçbir şey anlatmayan ve bir türlü bitmeyen bir düğün izledik. Ne Belkıs’ın, ne Şahin’in, ne Volkan’la Leyla’nın, ne Sevda’nın hastalığının, ne kızların babasının ablasına nefretinin, ne yardımcı kadının Belkıs’a takıntısını izledik. Sonuç, oradan oraya koşturan ve gözünün yaşı dinmeyen bir Leyla vardı.

Haberin Devamı

Kimya yoktu

Gelelim oyunculuklara; Hande Soral Leyla olmuştu. Servet Pandur yine inanılmazdı. Ece Çeşmioğlu o saçları acil değiştirmeli. Oyunculuğu iyiydi. Kaan Yıldırım psikopat bir aşık olmuştu. Oğuz Peçe bu role küçük kalmıştı. 23 yaşında gösteriyordu. İşin özü oyuncuklarda sorun yok ama kimyada sorun vardı. İlk bölümde ben ne Kaan Yıldırım-Hande Soral’ı, ne de Oğuz Peçe-Hande Soral’ı birbirine yakıştırdım. Umarım ilerleyen bölümlerde hikaye açılır. Ancak reyting aslanın midesindeyken, ilk bölümü sadece bir düğünle anlatmak büyük riskmiş. Ne diyelim, umarım bundan sonra reytingini yükseltir. Ama işi zor Kalbim Yangın Yeri’nin...

Kalbim Yangın Yeri risk almış

DİĞER YENİ YAZILAR