Sevda Kuşun Kanadında başlyor

Türk siyasi hayatını bir aşk üçgeni fonunda anlatan ve tartışmasız en başarılı dizilerimizden biriydi Hatırla Sevgili. Bir daha da ekrana o türde başarılı bir dizi gelmedi. Uzun süredir bir projenin hazırlıklarını dinliyorum: Sevda Kuşun Kanadında. İlk kez TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’den dinlemiştim diziyi. Bana Hatırla Sevgili’yi anımsatmıştı. Ama bu kez o dönem ve yaşananlar sağ cephesinden anlatılacak. Sevda Kuşun Kanadında sonunda başlıyor. Yarın ilk bölümüyle TRT 1 ekranında olacak. 68 kuşağına yeniden yolculuk yapacağız. Genel Yönetmenliğini Mesut Uçakan’ın, yapımcılığını Ahmet Nesim Şahin’in yaptığı Sonart Medya prodüksiyonu Sevda Kuşun Kanadında’da; Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz ve Yavuz Bingöl başrolleri paylaşıyor.

Tarafsız olabilecek mi?

Dizinin tanıtım bülteninde; “Hataları, sevapları, tutkuları ve umutlarıyla bir döneme damga vuran gençliğin, kutuplaşmalarla körleşmesine, karşıtlıklarla birbirini anlamak olanağı dahi bulamadığı o karmaşık ve bunalımlı zaman kesiti irdeleniyor. Bahsedilen süreçte inançlarının getirdiği barış mesajı ışığında sağduyulu duruşlarından taviz vermeyen bir avuç gencin hikayesi de işleniyor. İzleyenlere, bir dönemin gençlik hareketlerini etkileyen koşulları daha soğukkanlı ve hakkaniyet temelinde bir değerlendirme imkanı da sunuluyor” yazılmış. Bülten iddialı. Bakalım, Sevda Kuşun Kanadında, 48 yıl sonra o döneme ne kadar tarafsız yaklaşabilecek?

Haberin Devamı

Aşka ulaşmak için her yol mubahtır

Siz birini seviyorsanız söylemekten çekinmeyin. Ama ilan-ı aşkınıza rağmen karşı taraf size sevmiyorsa çekin gidin! Tabii ki bunu ben söylüyorum. Konu bir diziyse isteseniz de gidemezsiniz. Yoksa ortaya o dizi çıkmaz. Hayat Şarkısı dizisinin Hülya’sı aslında anlatmaya çalıştığım. 8 yaşında aşık olduğu Kerim’le evlenmek için yapmadığı kötülük, almadığı risk kalmadı. İşin tuhaf yanı, ilk bölümde ne kadar antipatik bir Hülya izlediysek, sonrasında ona hak verdiğimiz bir kadına dönüştü. Kerim’i dize getirmek için yapmadığı kalmadı. Sonunda da Kerim ona aşık oldu. Böylece Hayat Şarkısı bize alt metninde; aşka ulaşmak için her yol mubahtır demiş oldu.

Haberin Devamı

Altın Petek’e Hepileri yakışmış

Pazartesi TRT 1’in yeni formatı Altın Petek’i izledim. Orijinal bir format olarak tanıtılan yarışma Kim Milyoner Olmak İster’e fazlasıyla benziyordu. Sunucusu da Engin Hepileri’ydi. Yarışmanın adından hiç hoşlanmadım. Altın Petek bana bir yarışmadan çok arı belgeseli çağrışımında bulundu. Yarışmanın tasarımı ise “Kim Milyoner Olmak İster”in neredeyse aynısıydı. Ancak sunucu Engin Hepileri fark yaratmıştı. Hem ekrana, hem yarışmaya çok yakışmış. İki yıl üzerinde çalışılmış, Türk formatı vurgusu yapılmasa takılmazdım. Sonuçta ekranda bilgi yarışmalarına da ihtiyacımız var. Altın Petek ekranın bu boşluğunu da doldurmaya aday bir program olmuş. Soruları da, sunucusu oldukça iyiydi.

DİĞER YENİ YAZILAR