Dizilerin tuzu oyuncular

Her dizinin ana lokomotifi başrol oyuncularıdır tartışmasız ama öyle yan karakterler var ki, sanki onlar olmazsa o dizilerin tadı tuzu olmaz. Tuzsuz bir yemeği de sanırım kimse yemek istemez. Son dönemlerde Hayat Şarkısı dizisinin Mahir’i Olgun Toker, ben de o tuz tadını yaratıyor işte. Onu ilk Benim Adım Gültepe’de izlemiştim. O zamandan beri de özel bir yetenek olduğunu yazıyorum. Tatlı Küçük Yalancılar’da da dikkat çekti ama Hayat Şarkısı Mahir’de hem Alman aksanı, hem de o Euro-Türk durumunu öyle güzel süslüyor ki, onun sahnelerini keyifle izliyorum. Kiralık Aşk’ın Koray Sargın’ı Onur Büyüktopçu ve Neriman’ı Nergis Kumbasar için de aynı durum geçerli. Onlar dizinin tat veren baharatları. Düşünün, Neriman olmasaydı ortada bir Kiralık Aşk olmazdı zaten. Peki ya, Koriş olmasaydı, ben bunu düşünmek bile istemem. Çünkü bize Koriş yakışır!

Kötülükler kraliçesi oldu

Poyraz Karayel dizisinde Sefer yani Kanbolat Görkem Arslan, Zülfikar’ımız Celil Nalçakan, Taş Kafa Cem Cücenoğlu, entrika kraliçesi Songül Ece Özdikici, Sema yani Emel Çölgeçen olmasa aynı tadı alır mıydık? Kesinlikle hayır. Sefer ve Zülfikar’la “dedem” demeyi, dostluğu yeniden hatırladık, Sema ve Sefer’le aşkın portakal halini gördük, Taş Kafa’nın dev cüssesine sığdırdığı minik kalbine şahit olduk, Songül’le entrikanın şahını öğrendik. Tartışmasız Yaprak Dökümü’nün Ferhunde’sinden sonra Türk televizyon tarihinin en entrikacı karakterlerinden biri Songül. Ece Özdikici bu dizide ciddi anlamda kötülükler kraliçesi olmayı başardı.

Haberin Devamı

Halit Ergenç’i özledik

Her yerde söylerim, bence aktör kelimesinin altını dolduran isimlerden biridir Halit Ergenç. Muhteşem Yüzyıl’dan beri ekrana ara verdi. İyi de yaptı. 4 sezon Kanuni Sultan Süleyman’ı oynadıktan sonra ne oynayacağı büyük merak konusuydu. Şimdi yeni projesine imza attı. O3 Yapım’ın kod adı Vatan Haini olan dizisinde bir kahramanı canlandıracak. Onu kudretli bir padişah olarak izledikten sonra ters köşe bir role alışmak zaman alırdı. O nedenle kahraman olması mantıklı! Proje Necati Şahin’e, senaryo Nuran Evren Şit’e ait. Okuyanlardan duyduğum kadarıyla son yılların en iyi senaryosundan biriymiş Vatan Haini. Bu heyecan verici. Ancak zamanın ruhuna uygun olacak mı, ondan çok emin değilim. O nedenle projenin tasarım aşaması her şeyi gösterecek. Kendi adıma Halit Ergenç’in ekranda olmasını özledim. O nedenle Vatan Haini’ni merakla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR