“Burada. Bugün” varoluşu sorgulatıyor

Cumartesi akşamı Beşiktaş’tan Kabataş’a kadar yürüyüp tramvaya bindim. Çemberlitaş’ta indim. Tarihi dokunun arasında biraz dolaştıktan sonra Çemberlitaş Alışveriş Merkezi olan pasaja girdim. Yerdeki ayak izlerini takip ederek Mekan Artı’ya ulaştım. Çünkü Mert Öner’in yönettiği, Büşra Develi ve Sercan Badur’un rol aldığı “Burada. Bugün” oyununu izleyeceğim. Fuayede 50 kişiye yakın bir topluluk var. Az sonra salona alınıyoruz. Klasik tiyatrolar gibi değil burası. Sinema salonunda tiyatro izleyeceğiz. Tam 20.30’da oyun başlıyor. Büşra Develi Julie, Sercan Badur August olarak karşımıza çıkıyor. Ondan sonra da yaşamla ölüm arasındaki savaşın dansını izlemeye başlıyoruz.

Buzdan heykel eriyor

Julie, intihar etmeye karar veriyor ama tek başına ölmek istemiyor. İnternette tanıştığı August’la intihar etmek için Norveç’e gidiyor. Bedenin insanın varoluşunu hapsettiğine inanan Julie, August’la tanışıp geçmişini sorgulamaya başladıkça dağılıyor. Buzdan bir heykelin eridiğine şahit oluyorsunuz. August, gerçek ve sahte arasında savrulurken, gerçeklik diye bir şeyin olmadığını sorgulatıyor. İnsanın kendisine duyduğu ihtiyacın acısını çeken bu iki genç, iletişim çağının iletişimsizliğinde varoluşlarının temel sorularını soruyorlar. Finalinde de hepimizin diline pelesenk olan bir cümleyi söylüyorlar: Buradan gitmek istiyorum... Bugün hepimizin derdi bu değil mi? Hepimiz gitmek istemiyor muyuz?

Haberin Devamı

“Burada. Bugün” varoluşu sorgulatıyor

Cuma ve cumartesi 20.30’da

“Burada.Bugün” rejisinde tiyatro ve sinemanın iç içe geçtiği yerler var. Birbirlerini videoya çeken iki genç, ekranda onları izlediğimiz anlarda duruyorlar. Ama sahneye döndüğümüzde aynı duygu devamlılığını takip ediyorlar. Yönetmen Mert Öner’in emeğine sağlık! Büşra Develi sakinliği, Sercan Badur ele avuca sığmaz enerjisiyle sahnede parıldıyor. Yaşamak için birbirimizin üstüne basıp geçtiğimiz çağda, iki gencin ölümü ve varoluşu sorgulattığı “Burada.Bugün” mart ayı boyunca cuma-cumartesi 20.30’da Mekan Artı’da... Biletler biletix’te.

Kaçma Birader gülme terapisi yaptırıyor

Haberin Devamı

EMRAH-Murat Kaman kardeşleri ne yalan söyleyeyim çok severim. İyi yazar, iyi arkadaşlardır. Kaçma Birader diye bir film yazdılar geçen sene. Sonra da satış süreci başladı. Endemol Shine’la anlaştılar. Emrah’ı Kardeş Payı’nda da izlediğimiz için skalasını biliyordum ve filmde iyi bir performans sergileyeceğine emindim. Ancak asıl merak ettiğim Murat’tı. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Murat’ın nasıl bir iş çıkardığını izlemek için ben filmi bilet alıp sinemada izledim. Açıkçası Türk komedi filmlerine çok gülemeyen biri olarak filmden anırıp gülerek çıktım. Arkadaş kıyağı yapmıyorum. Emrah ve Murat çok keyifli bir film yazmışlar, yapımcı filme inanmış, yö netmenler Defne Deliormanlı ve Murat Kaman ruhunu koymuş, Emrah Kaman, Zafer Algöz, Melek Baykal, Nursel Köse, Algı Eke, Cihan Ercan ve Alina Boz eğlenerek oynamış. Ortaya da 2 saatlik gülme terapisi yapacağımız keyifli bir film çıkmış. Ben çok güldüm, siz de kendinize bu terapiyi hediye edin derim!

DİĞER YENİ YAZILAR