“Burada.Bugün” perde açıyor

Ekranda yaşanan reyting rekabeti devam ederken, ben bugün size iki güzel tiyatro oyunundan bahsedeceğim. İlki, “Burada.Bugün” adlı oyun. Bu oyunun doğumuna şahit olan şanslı isimlerdenim. Çünkü oyunun yönetmeni Aşk Yeniden dizisinde Cevat karakterine de hayat veren Mert Öner. Mert, hem sahnede, hem de ekranda severek izlediğim bir isim ve çok sevdiğim bir arkadaşım. Mekan Artı’dan teklif aldığı, metne çalıştığı ve oyuncu seçimleri yaptığı döneme arkadaş kontenjanından şahit oldum. Henüz oyunu izleme fırsatı bulamadım ama çok iyi bir iş çıktığından eminim.

Badur ve Develi oynuyor

Çek asıllı yazar-yönetmen Igor Bauersima’nın yazdığı oyun; intihar etmeye karar veren ve bunu yaparken kendine eşlik edecek birini bulmak için internet üzerinden ilan veren Julie ve bu ilana cevap veren August’un intihara giden yolculuğunu anlatıyor. Bauersima, iletişim çağının yol açtığı iletişimsizliği, sanal dünyanın gerçekliğini sorgulayan iki genç üzerinden felsefenin temel sorularını tartışıyor; genç jenerasyonun ağzından varoluş sorusuna bir cevap arıyor. ‘‘Burada.Bugün’’ oyununda son dönemde çok beğendiğim iki başarılı oyuncu oynuyor: Sercan Badur ve Büşra Develi. Oyun, Mekan Artı’nın bir sinema salonundan dönüştürülen yeni sahnesinde oyunun ve gerçekliğin, sinemanın ve tiyatronun iç içe geçtiği bir anlatımla sahnelenecek. “Burada.Bugün”, cuma akşamı prömiyer yapıyor. Biletler biletix’te.

Haberin Devamı

Şümürz Milano yolcusu

Hayal Perdesi’nin ilk yapımı “İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz”, bu yıl Milano’da yedincisi düzenlenen, dünyanın en prestijli tiyatro ödüllerinden Il Teatro Nudo di Teresa Pomodoro Uluslararası Ödülü’ne aday gösterildi. Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berken, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin’in rol aldığı, “İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz” ekibi, 2-3 Mart’ta ödül organizasyonunun davetlisi olarak Milano’ya gidecek. Daha önce Afife Jale, Sadri Alışık ve Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde de pek çok ödüle layık görülen oyun, bu kez Milano’da Spazio No’hma Teresa Pomodoro Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyun Milano’ya gitmeden önce 27 Şubat’ta Ortaköy Afife Jale Kültür Merkezinde gösterilecek. Şahane bir oyun, kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

Kış Güneşi iyi bir bölüm olmuş

Aslı Enver ve Şükrü Özyıldız’ın başrollerini paylaştığı Kış Güneşi, bu akşam Show TV’de başlıyor. Pazartesi sabahı diziyi ekiple birlikte sinema salonunda izleme şansı buldum. Genellikle bir dizi yayınlanmadan önce fikrimi açık etmem ama Kış Güneşi için önceden bilgi verme zorunda hissediyorum kendimi. Zira, yönetmen Murat Onbul’un rejisine alkışlar. Sabah sabah, 129 dakika beni bir sinema salonuna oturtup hiç sıkılmadan oradan çıkarmak çok zordur. Ama işin ritminden memnun kalmış bir şekilde izledim diziyi. Tabii ki, söyleyecek çok söz var. Ama onları yarın okuyacaksınız. Bu sezonun en iyi ilk bölümlerinden biri olmuş Kış Güneşi.

DİĞER YENİ YAZILAR