‘Hayat Mucizelere Gebe’ olamadı

Jane The Virgin dizisinden uyarlanan ve yedi hafta önce Kanal D ekranında başlayan Hayat Mucizelere Gebe, pazar akşamı final yaptı. Hande Ataizi, Işıl Yücesoy, Damla Colbay, Yiğit Dikmen, Erkan Sever ve Burcu Binici’nin başrollerini paylaştığı dizi ne yazık ki, ekranda mucizelere gebe olamadı. Jane The Virgin’in birkaç bölümünü izlemiş biri olarak, bu dizinin ana çatışma konusunun Türkiye’ye uygun olmadığını zaten düşünüyordum. Ancak tahminimden iyi uyarlandı. Türkiye’de en iyi uyarlama işlerini Med Yapım yapıyor.

Ataizi şahaneydi

Gelelim, dizinin bize kazandırdıklarına... Özellikle Hande Ataizi’ye karşı önyargılıydım. Ancak şahane bir performans sergiledi. Damla Colbay’a dikkat diyorum. İnanılmaz masum bir yüzü var. Ekran için yepyeni bir yüz olacaktır. Alacağı oyunculuk eğitimiyle ekranda aranılan yeni kadın oyuncu boşluğunu doldurmaya aday. Aynı durum Yiğit Dikmen için de geçerli. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Yiğit Dikmen de yeni jön adayı olabilecek potansiyel yüksek ama eğitim alması lazım. Rolünü daha çok sahiplenir ve giyinirse onu da uzun yıllar konuşuruz. Erkan Sever’e bu dizide çok güldüm. Kendini star zanneden oyuncuları ti’ye aldığı bu performansı unutulmazlar arasına girdi. Burcu Binici’yi ilk kez kötü kadın olarak izledik. Masum yüzlü birini kötü olduğunu da bize göstermiş oldu. Melek yüzlü şeytanlara selam olsun. Işıl Yücesoy, tartışmasız dizinin en iyi oyuncusuydu.

Haberin Devamı

Yeni yüzler kazandık

Dizinin son iki bölümünü Serdar Gözelekli çekti. Daha önce iki defa Antalya Film Festivali’nde filmlerini izlediğim genç bir yönetmen. Hayat Mucizelere Gebe’yle o da dizi dünyasına “Merhaba” dedi. Hayat Mucizelere Gebe arkasında bize iki yeni yüz, bir yeni yönetmen bırakarak ekran yolculuğunu tamamladı.

Hayat Şarkısı Sarı Melek olmuş

HAYAT Şarkısı’nın tanıtımları oldukça dikkat çekici. Beni eski günlere götürüyor. Aslında fazlasıyla çocukluğumun bir dizisinin duygusunu hissettiriyor. Sanem Çelik’in oynadığı ve müziğini bile hala ezbere söyleyebildiğim Kara Melek’i hatırlatıyor bana... Ancak bu defa Sarı Melek izleyecekmişiz gibi hissediyorum. Sanırım Kara Melek’i bu ülkede izlemeyen kimse yoktur. Dizi, hepimizi ekrana bağlamış ve entrikanın her türlüsüyle yüzleştirmişti. Birkan Sokullu, Burcu Biricik, Tayanç Ayaydın, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Saraçoğlu’nun rol aldığı dizi, şubat ayında Kanal D’de ekrana gelecek. Diziyi Cem Karcı yönetiyor. Rejisini çok beğendiğim bir yönetmen Cem. O nedenle yeni Kara Melek’i, yani Sarı Melek’i heyecanla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR