Big Brother Türkiye 28 Kasım’da başlıyor

Endemol Shine Türkiye’nin yapımcılığını üstlendiği, reality şovların atası sayılan Big Brother 28 Kasım Cumartesi Star TV’de başlıyor. Geçtiğimiz akşam Star TV genel müdürü Ömer Özgüner ve genel yayın yönetmeni Çağatay Önal, Endemol Shine Türkiye Genel Müdürü Gökhan Tatarer gazetecilerle bir araya geldi ve Big Borther Türkiye’yi anlattı. Gecede projenin danışmanı Pelin Akad, “Big Brother’ı yapmak hayalimdi” diye sözlerine başladı. Ömer Özgüner, formatın yaratıcısı John De Mol’un bu projeyi George Orwell’in 1954 adlı romanından esinlenerek yarattığına değindi. Sunucu Asuman Krause ise evi gördüğünde heyecanının 10 kat arttığını söyledi.

30 bin başvuru yapıldı

Gelelim Big Brother’ın detaylarına... 73 ülkede, 16 yıldır ekrana gelen Big Brother, 16 yarışmacıyı Maltepe’de 3 bin metrekarelik bir alana kurulan eve taşıyacak. 80 kamera, 120 mikrofonla yarışmacıların her anı izlenecek. Gym, havuz, radyo ve sürprizli alanların olduğu evde 8’i kadın, 8’i erkek 16 farklı karakter mücadele edecek. 30 bin kişinin başvurduğu yarışma için 8 ay ön hazırlık yapılmış. Halen eve yedek yarışmacılar yerleştirilerek provalar yapılıyor. 150 kişilik ekip ciddi eğitimlerden geçmiş. Yarışmanın başlangıcından 48 saat önce tüm yarışmacılarla bir kamp süreci başlayacak.

Haberin Devamı

Ödül 1 milyon lira

Yarışma 100 gün sürecek. Rekor ödül ise 1 milyon lira. Dışarıyla temasın kesileceği bu 100 günde yarışmacılar aksiyon oyunlarından akıl oyunlarına zorlu bir süreçten geçecek. Bu evin tek kuralı kuralsızlık... Daha doğrusu kuralları Big Brother’ın belirlediği... Hafta içi her gün gündüz ve gece iki yayın olacak. Yarışmacıların günlük hallerini izleyeceğiz. Cumartesi geceleri ise gala yapılacak ve bir kişi yarışmaya veda edecek. Elemeye gelince; 4 yarışmacı elemeye çıkıyor. Bunun üzerine bir dokunulmazlık oyunu oynanıyor. Dokunulmazlığı alan kişi kalıyor. Diğer üç kişi ise SMS’e çıkıyor.

Asuman Krause sunuyor

Yaklaşık bir yıl önce neden Türkiye’de Big Brother’ın yapılmadığını düşünüyordum. Daha sonra Star TV’nin bu iş için kolları sıvadığını öğrendim. “Pelin Akad olsa bu işin yapısı çok farklı olur” dedim ve kısa bir süre sonra Akad’ın proje danışmanı olduğunu öğrendim. Enerjisi yüksek bir sunucu olsa diye düşünürken Asuman Krause o gece yanıma oturdu. Asuman Krause ekran ışığı çok özel olan sunuculardan biri. Kesinlikle hem fiziği, hem de zekasıyla fark yaratacaktır. Yani anlayacağınız, proje, yapımcı, danışman, sunucu ve kanal tamam. Eğer seçilen 16 yarışmacı da renkliyse Big Brother Türkiye yeni bir dönemi başlatacaktır.

Haberin Devamı

KOCAMIN AİLESİ’NİN ŞIK VEDASI

Big Brother Türkiye 28 Kasım’da başlıyor

Geçen yaz Fox TV’de başlayan ve kısa sürede kendi fanlarını yaratan Kocamın Ailesi çarşamba akşamı 57’nci bölümüyle ekrana veda etti. Aile apartmanında yaşayan Ar Ailesi’nin kaybettikleri oğulları Engin’i arama serüveni, Engin’i Şeniz’in kaçırdığının ortaya çıkmasıyla son buldu. Kocamın Ailesi’nde de mutlu son vardı. Ama beni en çok etkileyen ekip vedası oldu. Tarık (Engin) ve Güneş’in yeni doğacak çocuklarına ne isim verileceği tartışılınca görüntü yönetmeni yönetmene, yönetmen süpervizöre, süpervizör senaristlere, senaristler yapımcıya pas attı ve “Sürçü lisan ettiysek affola” diyerek Kocamın Ailesi’ni bitirdiler. Yeşilçam filmlerinin sıcaklığını taşıyan samimi bir iş izlettiler bize. Tüm ekibin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR