Kösem Sultan "OLMUŞ"

Kösem Sultan OLMUŞ

Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan bu akşam Star TV’de başlıyor. Bölümün tüm detaylı analizini cumartesi günü yazacağım. Ancak dizinin yapımcısı Timur Savcı, salı akşamı birkaç köşe yazarı için özel bir gösterim yaptı. Dizinin hikâyesini anlatan 35 dakikalık bir bölümü ve ikinci bölümden birkaç dakikayı bizlere izletti. Gösterim öncesi, Netflix’in yayın yaptığı ABD, Avustralya ve İngiltere’de yayınlamak için aldığı ilk dizinin Muhteşem Yüzyıl olduğunu söyledi. Bu müthiş bir haber. Ayrıca Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan’ın 4 bölümünün çekildiğini ve ön hazırlığından itibaren 50 milyon lira harcandığını da ekledi.

Daha sert bir söylemi var

35 dakikalık gösterimin ardından kendi adıma mutluyum. Çünkü ekrana kalite geliyor. Muhteşem Yüzyıl sevenleri tekrar ekrana bağlayacak bir iş izleyeceğiz. İş Muhteşem Yüzyıl’ın devamı olmuş. Aynı dünya, aynı kaideler, aynı müzikler... Değişen dönem ve oyuncular olmuş. Bir de daha acımasız, daha gerçek bir söylemi var. Muhteşem Yüzyıl’dan daha sert bir döneme giriliyor. Dolayısıyla Osmanlı tarihi yeniden gündeme gelecek. Tartışma programlarından gazetelere yeni polemiklere hazır olun!

Haberin Devamı

Hülya Avşar’ı unuttum

Gelelim oyunculuklara... Kösem Sultan haberleri çıktığından beri en çok tartışılan isim Hülya Avşar’dı. Safiye Sultan’ı kim oynar diye sorsalar hiç düşünmeden Hülya Avşar yanıtını verirdim. Dizide de bir an olsun onun Hülya Avşar olduğunu düşünmedim. Ben hikâyeye kapılıp gittim. İzlediğim kadarıyla Avşar’da kendini unutup Safiye Sultan olmuş bile... Tek eleştirim keşke sesini daha iyi kullansaymış. Kanuni gibi kudretli bir padişahtan sonra hiç aklında yokken tahta çıkan Sultan Ahmed’i canlandıran Ekin Koç da doğru seçim olmuş. Dizide oyunculuğuyla en çok dikkat çeken isim Aslıhan Gürbüz olmuş. Sümbül Ağa’dan sonra Bülbül Ağa efsanesine de hazır olun. Üstelik Bülbül Ağa’ya Nadir Sarıbacak hayat veriyor. En bayıldığım oyunculardan biri olarak sahneleri gelsin diye bekleyeceğim.

Kanuni çıksın diye bekliyorsunuz

Kısacası ekranda yepyeni bir iş beklemeyin. Muhteşem Yüzyıl, Kösem Sultan olarak yoluna devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl’ı seven biri olarak hiç yabancılık çekmeden Kösem Sultan’a kapılıp gidiyorsunuz. Tek zorluk, bir yerden Kanuni’nin geleceği beklentiniz oluyor. Kudretli padişah döneminden sonra pasif Sultan Ahmed’i başta yadırgayabilirsiniz. İkinci bölümden de küçük bir ipucu; öyle bir sahne var ki, çok ama çok ağlayacaksınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR