Kiraz Mevsimi neden kan kaybediyor?

Başrollerini Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu’nun oynadığı, inatçı Öykü’yle ve romantik prens Ayaz’ın aşkı anlatan Kiraz Mevsimi yeni sezonun ikinci bölümüyle cumartesi akşamı ekrana geldi. Öykü’ye Nazmi Bey’den kalan Atlantis’in yınvalidesi Önem’in iş dünyasındaki kapışmasını merkezine alan yeni sezon ne yazık ki, pek tatlı başlamadı. Çünkü bu dizinin geçen sezon merkezinde Öykü’nün inadı, Ayaz’ın romantizmi vardı. Onların fındık kabuğunu doldurmayan sebeplerden kavgaları, ayrılıkları ve arkadaşlarının onları barıştırma çabaları dizinin tutunmasını sağlıyordu. Fakat ikinci sezon bir gerçeği daha ortaya koydu. Kavuşamayınca aşk, kavuşunca evlilik oluyor. Mutlu evlilik de insanların ilgisini çekmiyor. O nedenle Kiraz Mevsimi’ne küçük bir tavsiyem var. Öykü ve Ayaz kavuşmak için çok çabaladı ama evliliğin de güllük gülistanlık devam etmesi pek mümkün görünmemeli. Zira, şu anda ekranda başrolünde genç evlilerin olduğu tek dizi Kiraz Mevsimi. Yani değişik bir şey deniyorlar. Evlilik sorunlarına değinmeleri hem izleycilerin diziye tekrar bağlanmasını, hem de reytingi artıracaktır. Aksi taktirde dizinin çatışmasını sadece Öykü ve Önem’in Atlantis kapışmasına bağlamak seyirciye yetmeyecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

GÜLLERİN SAVAŞI’NIN TEK KAHRAMANI CİHAN

Güllerin Savaşı yeni sezonunu hepimizin tahmin edebileceği şekilde açmıştı. Cihan ölmemiş, Gülru Ömer’den hamile ve Gülfem Gülru’dan kurtulmuştu. Güllerin Savaşı acıyla bitti derken, Cihan yine yaptı yapacağını... Gülru’yu bırakmadı, çocuğunu sahiplendi. Böylece Gülfem ve Gülru savaşını yeniden başlattı. Cumartesi akşamı ekrana gelen yeni bölümde ise Ömer Gülru’nun hamile olduğunu ve çocuğun kendisinden olduğunu öğrendi. Üstelik 4 aylık hamile olan Gülru’nun çocuğunun kendisinden olmadığını iddia etti. 4 ay önce Cihan’ın hastanede olduğunu bilmesine rağmen... Güllerin Savaşı’nda Ömer tüm karizmasını kaybetti. Her geçen bölüm o kadar çirkinleşiyor ki, Ömer’den kahraman olması mümkün değil. Çocuğa DNA testi yaptıktan sonra daha da çirkinleşecek. Şu saatten sonra izleyicilerin Gülru ve Ömer aşkını desteklemesi imkânsız. Dizinin tek erkek kahramanı Cihan. Güllerin Savaşı’nda da bundan sonra sevginin tutku mu yoksa emek mi olduğunu izleyeceğiz. Umarım kazanan emek olacaktır.

Haberin Devamı

GÖNÜL GÜÇLÜ, DUYGUSUZ DEĞİL...

Başrollerini Gökçe Bahadır, Onur Saylak ve Engin Öztürk’ün paylaştığı Hatırla Gönül, pazar akşamı ikinci bölümüyle ekrana geldi. İkinci bölümün dramatik yapısı kesinlikle birinci bölümden daha iyiydi. Ancak izlerken çok ama çok takıldığım bir şey var. Gönül’ün duygusuzluğu beni rahatsız ediyor. İkinci bölümde öyle sahneler izledik ki, benim gözüm doldu ama Gönül’de tık yok. Özellikle yetiştirme yurduna gidip merdiven altında uyuduğu sahne inanılmaz duygusaldı. Ancak Gönül’ün o güçlü duruşu sahnenin duygusuna seyircinin de girmesini engelledi. Sanırım aynı durumdan benim kadar Hatice karakteri de rahatsız. Tekin’in kendisini dövmesine aldatması kadar tepki göstermeyen Gönül’e “Adam sana vurup, yüzünü eline verdi, seni aldatması kadar takılmadın” dedi. Güçlü kadın karakterlerine tabii ki karşı değilim. Ama Gönül’ün de bir canı var. Babasını buluyor, annesinin kim olduğunu öğreniyor, yetiştirme yurduna gidip anne diye sayıklıyor, nişanlısı dövüyor, onu aldattığını öğreniyor ama Gönül bir damla gözyaşı dökmüyor, acı çekmiyor. Yeni tanıştığı Yusuf’un omzunda uyuyor, peynirli yumurta yapıyor. Bu da Gönül karakterini duygusuz hale getiriyor. Güçlü olmakla duygusuz olmak aynı şey değil. Gönül bu duygu çağlayanı karşısında yıkılmaz değil, terminatör gibi görünüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR