İkinci Poyraz Karayel dönemi gözyaşıyla açıldı

İkinci Poyraz Karayel dönemi gözyaşıyla açıldı

Limon Yapım-Hayri Aslan’ın yapımını, Ethem Özışık’ın senaryosunu, Çağrı Vila Lostuvalı’nın yönetmenliğini üstlendiği Poyraz Karayel yeni sezonunu çarşamba akşamı açtı. İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Ali İl, Şebnem Hassanisoughi, Kanbolat Görkem Arslan, Ali İl, Celil Nalçakan, Emel Çölgeçen, Cem Cücenoğlu, Fırat Çelik, Ata Berk Mutlu, Ece Özdikici, İsmail Düvenci, Gülçin Hatıhan, Emir Çiçek ve Emirhan Akbaba’nın rol aldığı Poyraz Karayel öyle bir sezon açtı ki hem nefesimizi tuttuk, hem de gözyaşlarına boğulduk. Bahri Baba ve ekibi hapishanede, Ayşegül Sakız Adası’nda, Poyraz bir topun ağzında karşımıza çıktı. Herkesin yeni hayatını izlerken her ne kadar ritmi fazlasıyla kaybettiği anlar olsa da, finale giden yolda nefesimizi tuttuk. Malum, hepimiz Poyraz’ın en büyük takıntısının Sinan ve Ayşegül olduğunu biliyoruz. Karayel, 2. Poyraz dönemine Sinan ve Ayşegül’süz başladı. Pusulasını kaybetmiş Poyraz gibiydi. Ayşegül’ü bulup, Sinan’a kavuştuğundaysa dengesini sağlayacağını zannettik. Ama dizi son anda büyük bir hamle yaptı. Ahmet Kaya’nın türküsü ve Sinan’ın doğum gününde vurulma sahnesi hem büyük bir sürpriz, hem de hikâyeyi başka bir yöne taşıyan hamleydi. Kısacası izleyiciye 100 dakika yeni hayatlar turu attıran hikâye tam uykumuz geldiği anda öyle bir hamle yaptı ki, uykumuz kaçtı.

Haberin Devamı

Notebook Poyraz Karayel’e esecek

İkinci sezonunu açan dizilerde ciddi bir kan kaybı olur. Hikâye savrulur, ne de olsa iyiyiz duygusu hâkimdir. Poyraz Karayel’de eleştirilecek çok yer olmasına rağmen rakiplerine kıyasla özenle çalışılmış bir sezon başlangıcıydı. Poyraz için yeni bir intikam hikâyesi başlıyor. Sinan’ı vuranlardan intikam alınacak. Bahri Baba ve ekibi Adil’e karşı savaşa çıkıyor. Geçen sezon bize Adil’in Poyraz’ın babası olduğu bilgisini de verdiler. Sadrettin baba olduğu için çok mutlu ama bölüm finalinde kısır olduğunu öğrendi. Songül’ü zor günler bekliyor. Sema ve Sefer mutlu sona doğru gidiyor ama Sema’nın hastalığı yaşanan anıları silince hepimizin içini yakan büyük bir aşk hikâyesi doğacak. Aşk filmlerinin hası Notebook, Poyraz Karayel’e doğru esecek gibi görünüyor. Zülfikar tek aşkı Çiğdem’in evlendiğini öğrendi. Bundan sonra aşkı yok sayışını izleyeceğiz. Onun aşkı da küresel sermayeye bağlayacağı anları merakla bekliyor olacağım. Ayşegül hikâyenin en kaybeden insanı. Çünkü o hem güvenini, hem de umudunu kaybetti. Adaletsizliğe uğradı. Şimdi adaleti savunan iki adam onun için savaşacak. Bir yanda avukat Mete, diğer yanda Poyraz Karayel. Mete ne yazık ki, bu savaşa çok ezik girdi. Şimdiden kaybeder diye düşündürüyor.

Haberin Devamı

Reytingi artabilir

Sinan öldü mü? Tabii ki hayır. Ama ölürse dizi efsane olur. Poyraz Karayel, yeni sezonunu Tüm Kişiler’de 5.03 reytingle 3’üncü, AB’de 6.07’yle 2’nci, ABC1’de 6.11’le 2’nci oldu. Reytingi daha da yükseltme potansiyeli var. Yeter ki, doğru izin peşinden gitsin. Bu arada senaristin, yönetmenin ve oyuncuların sezon açılışına gönlünü koyduğu çok belliydi. Herkesin emeğine sağlık...

DİĞER YENİ YAZILAR