Günebakan derdini ikinci bölümde anlatacak

Tükenmez Kalem’in yapımını, Gani Müjde’nin senaryo ve proje tasarımını, Murat Özdemir’in müziklerini, Özlem Bayşu Ünlü’nün yönetmenliğini üstlendiği Günebakan, pazar akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. İsmail Ege Şaşmaz, Sümeyra Koç, Tarık Pabuççuoğlu, Asuman Dabak, nBülent Çolak, Ceren Soylu, Ulvi Alacakaptan, Ayçe Abana, Mehmet Esen, Hakkı Ergök, Çağlar Sayın, Ömer Duran, Güzide Arslan, nMehmet Şeker, Merve Polat, Kaan Turgut, Pınar Deniz, Murat Balcı, Nurseli Tırışkan, Neslihan Öztürk, Ferdi Toy ve Pervin Doğanay’ın rol aldığı dizi, yamaç paraşütü yapan Rüzgar’la başladı. Ertesi gün nişanlanacak olan Rüzgar, nişanlısı Esra’yla ilginç bir konuşma yaptı. 10 yıl önceki yaz aşkı Günce’yi de andı. Diğer taraftan Günce, Alaçatı tatili için hazırlık yaparken babası iflas etti ve Gündendi’ye tatile geldiler. İlk bölümün sonunda da Rüzgar’ın nişanlandığı gece karşılaştılar.

90 dakika boyunca ne izledik?

Açıkçası 90 dakika boyunca ne izlediğimizi nyazmak zorundayım. Öncelikle Rüzgar’ın Gündendi’ye gönülden bağlı olduğunu ve pek atarlı bir genç olduğunu izledik. Babası Reşat’ın tarlalarının imarını almak için oğlunu ve kızını feda etmekten hiç imtina etmediğini gördük. Ancak neden belediye başkanının nhem oğlunu, hem de kızını Reşat’ın çocuklarına vermek istediğini hiç anlamadım. Gündendi’de Fettah ve Kudret ikilisinin sevilmediğini, Fikri’nin oranın kurnazı olduğunu, Arif’in yaralısı, Osman’ın da joker olduğunu anladık. Esra’ya gelirsek, Gündendi gibi bir yerde hiç istemediği Rüzgar’la nişanlanırken Kudret’le kırıştırmayı ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Ritmi ve olay örgüsü düşüktü

Gelelim hikâyenin diğer ana karakteri Günce’ye… 15 yaşından sonra hayatını “Tikky” geçiren, Çeşme plajlarında, after party’lerinde gezmeyi planlarken babasının iflasıyla Gündendi’ye gelmek nzorunda kalan ve mutsuz olan Günce gece yarısı yaz aşkı Rüzgar’ı görür ve bölüm biter. Bu kadar uzun uzadıya niye yazdığıma ngelince, sonuçta birinci bölümde sadece karakterleri ntanıdığımızı ve bir olay izlemediğimizi nvurgulamak için… Hikâye ikinci bölümden sonra başlayacak. Bence karakter tanıma işi ilk bölüm için b,raz fazlaydı. Keşke ilk yarım satin sonunda Günce, Gündeydi’ye düşseydi ve olaylar başlasaydı. O nedenle ilk bölümün ritmi ve olay örgüsü düşüktü.

Haberin Devamı

Güzide Arslan dikkat çekti

Esra’ya hayat veren Güzide Arslan’ı çok beğendim. Hem fizik, hem de oyun olarak öne çıktı. Kudret’i noynayan Murat Balcı’yla fizksel olarak iyi ikili olmuşlar. Ancak gözü bu kadar yüksekte olan Esra, Kudret’e bakmaz. Kudret gibi pısırık ve babasının tayinini bekleyen bir adamla vakit kaybettiğini bilir. İsmail Ege Şaşmaz’ı Güneşi Beklerken’den beri takip ediyorum ve onu sakin diye tanımlıyorum. O sakinliği bu diziye de yansımış. Adı Rüzgar olan bir karakterin esmesini bekliyorum. Sümeyra Koç yeni bir isim. İlk bölümde oyunundan çok fiziğine baktım. Umarım gelecek bölümlerde oyununu da konuşuruz. Hakkı Ergök ve Ayçe Abana yine tecrübelerini konuşturdular. Süperlerdi. Daha fazla sahneleri olsa da, izlesem derken buldum kendimi.

Yamaç paraşütü çekimleri güzeldi

Haberin Devamı

Günebakan, pazar akşamı Kanal D’de Yaz’ın Öyküsü, Show TV’de Acil Aşk Aranıyor dizileriyle yarıştı. Dizi, Tüm Kişiler’de 2.18 reytingle12’nci, AB’de 1.45’le 23’üncü, ABC1’de 1.56’yla 23’üncü oldu. Haftaya olaylar başlayacağı, aşk alevleneceği ve Acil Aşk Aranıyor sezon finali yaptığı için yeni izleyiciler edineceğinden reytingi yükselecektir. Yamaç paraşütü fikrini ve çekimleri çok beğendim. Umarım, ikinci bölümden itibaren neredeyse her karakter negatif olmaktan vazgeçer, saflar belirlenir ve kazanan aşk olur.

DİĞER YENİ YAZILAR