Medcezir’de hiç unutmayacaklarım

Cuma akşamı Medcezir’in final bölümü vardı. O nedenle televizyon karşısına geçip iki senedir her cuma izlediğim diziye veda etmem gerekti. Ekibin emeği ortadaydı ancak her hafta bir diziyi izlemek seyircinin de emek göstermesidir. Ben de iki senelik emeğimi sonlandırıyordum. Asım Savaş Kaya’nın yani A.Ş.K.’ın ölümüyle başlayan bölüm Mira’nın halüsinasyonlarıyla sürdü. Ölenlerin yerine kendisini koyuyordu. Orkun’un çıldırması cabası oldu. Önüne geleni öldüren, kaçıran ve zulmeden bir canavara dönüştü. A.Ş.K.’ın ölümü Sude’ye yaradı ve imparatorluğun başına geçti. Sedef gitmeye karar verdi ama Selim onu durdurdu. Sonunda da Mira acil ameliyata alınırken Orkun Yaman’ı bıçakladı. Ona rağmen Yaman hiç yıkılmadan Mira’ya veda etti. Tabii ki mutlu sonla bitti. İkisi de hayata tutundu ve sonsuza kadar mutlu yaşadıklarını tahmin ediyorum. Sonunda tüm oyuncular ve kamera arkası ekibi bembeyaz kıyafetleriyle dans ederek veda etti. Medcezir, finaliyle izleyicisine talep ettiği sonu verdi. İki sezon boyunca çok sıkı takipçileri oldu. İşi daha da allayıp budaklanmadan tadında sona erdirdiler.

Haberin Devamı

SERENAY HEP MÜTEVAZI KALSIN

Peki, iki sezon boyunca Medcezir’den bize ne kaldı? Öncelikle Ay Yapım, konu stilize bir proje olduğunda rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtladı. Gerçi daha önce başka dizilere de imza atmıştı ama yönetmen Ali Bilgin sektöre adını altın harflerle kazıdı. Bundan sonra paylaşılamayan bir yönetmen olacak. Ece Yörenç’in emeğine sağlık. İlk defa bu projeye diğer partneri Melek Gençoğlu olmadan çıktı ve iki sezon boyunca izleyiciyi de Medcezir etkisi yarattı. Serenay Sarıkaya Türkiye’nin yeni jönfisi olduğunu bir kez daha ilan etti. Üstelik söylediği şarkılarla yeteneğinin sadece oyunculukla sınırlı olmadığını gösterdi. Bu arada umarım o sempatik tavrını hiç kaybetmez. Çünkü mütevazılık bir starın hanesine her zaman 10 puan olarak yazar. Çağatay Ulusoy, Adını Feriha Koydum’dan sonra kendisini ne kadar geliştirdiğini gösterdi. Hazar Ergüçlü başrol olabileceğini de kanıtladı. Taner Ölmez’i ben zaten uzun süredir beğenerek izliyordum ama tartışmasız Medcezir’in sektöre kazandırdığı en büyük isim o oldu. Kesinlikle muhteşem bir performans sergiledi. Gerçi sadece ilk sezon izledik ama Mine Tugay Medcezir’de olağanüstüydü. Barış Falay’ı tartışmaya gerek yok. Kendisinde bulunan binlerce renk tonunun bir tanesini daha bize gösterdi.

Haberin Devamı

METİN FARKLI BİR KÖTÜ OLDU

Defne Kayalar yani Sedef, bu dizinin en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Hem güzelliği, hem de oyunculuk performansıyla konuşuldu. Metin Akdülger yani Orkun Civanoğlu ekranların kötü karakter tipine hiç uymuyordu ama bu rolün altından fazlasıyla kalktı. Kısacası Medcezir’de her oyuncu üstüne düşen rolün hakkını fazlasıyla verdi. Türk televizyonlarından bir Medcezir geçti. Son bölümün hashtag’i #hiçunutmayacağız idi. Ben de unutmayacaklarımı sıralamış oldum. Tüm ekibin emeğine, duygusuna ve sabrına sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR