Acil Aşk Aranıyor nasıl başladı?

Pazar günü Acil Servis’ten Acil Aşk Aranıyor dizisine dönüşen yapımın nasıl bir sonuç vereceğini merakla beklediğimi yazmıştım. NSonucuna sonra bakacağız ama iki haftada tür, oyuncu, senarist ve isim değişikliğine giden bir dizi için sektörel olarak baktığımızda iyi kotarılmıştı. Ama izleyici olarak bizi ne kadar sürede değiştirildiği ilgilendirmiyor. Yeni katılan Duygu Yetiş’in enerjisini sevdim ama dizinin ilk bölümü fazla zorlama tesadüflere ve sakarlıklara gebeydi. Yani biz bir bölümde Sinan ve Nisan’ın tanışmasını, kavga etmesini, Nisan’ın onlarca sakarlığını, patavatsızlığını, hayat kurtarmasını, Sinan’ın Nevinde kalmasını, Sinan’dan hoşlanmasını, Sinan’ın ona iki günde hayır diyemez hale gelişini ve yetmiyormuş gibi bir de maskeli balo izledik. Herkesin tanıdığı Nisan’ı bir tek Sinan’ın tanımaması ve kompliman yapması da hiç inandırıcı değildi. Oyuncular işe inanmış, hepsi ruhunu koymuştu. Ezcümle, senaryo ve reji zorlama komedi arayışını durum komedisine yatırırsa daha doğal bir iş izleriz. Dizi pazar akşamı ekrana gelen ilk bölümünde Tüm Kişiler’de 3.27 reytingle 11’inci, AB’de 2.71’le 14’üncü ve ABC1’de 3.44’le 11’inci oldu. Acil Servis, 3 Şubat Salı akşamı başladığında ortalama bir reyting daha düşük almıştı. Ben dizinin Acil Servis halini daha çok sevmiştim ama bu hali eğlenceli olmuş. Demek ki, komedi Nizleme isteği daha fazla. İyi senaryo ve tanıtımla iş yükselebilir.

Haberin Devamı

Gelibolu ilk kez Türkiye’de yayında!

Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl anısına yapılan ve Avustralya kanalı Foxtel’de “Deadline Gallipoli” adıyla ile yayınlanmaya başlayan dizinin ilk bölümü 9 Mart Pazartesi Avustralya’da görücüye çıktı. Türkiye’de de bugün yani 18 Mart’ta ilk kez TV2’de Gelibolu adıyla ekrana gelecek. 7 bölümlük mini dizi olan Gelibolu, tarihi gerçeklerle yaşanan insanın dramını izleyiciye sunuyor.

Beş Kardeş’e haziranda devam

Bunun böyle olacağı belliydi. Ne yazık ki, pazartesi akşamları iyi reyting alması zordu. Çünkü naif bir iş Beş Kardeş, farklı bir kafası, bir derdi var. Büyük sorunların peşinde koşmuyor. Sıradan insanların küçük dertlerini konu ediniyor. Ama rakipleriyle baş edemedi. Kanal D, diziyi yayından kaldırmadı fakat yaza erteledi. Haziran ayında yeni bölümleriyle ekrana gelecek Beş Kardeş. Ben kesinlikle izlemeye devam edeceğim. Umarım yazın izleyicisine kavuşur. Çünkü harcanmayacak kadar güzel iş Beş Kardeş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR