Filinta’ya acil ritm gerek!

Başrollerini Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür ve Naz Elmas’ın başrolünü paylaştığı Filinta önceki akşam 4’üncü bölümüyle ekrana geldi. Kaan Urgancıoğlu’nun konuk olduğu bölümde Otto’nun planını izledik. Öncelikle bu diziyi izlerken hiç Türk dizisi izlenimi vermediğini belirtmeliyim. Kostüm ve sanat departmanı öyle büyük bir işe imza atmışlar ki, önlerinde saygıyla eğiliyorum. İnsan Filinta’nın görüntülerini gururla izliyor. Ama televizyonun sesini açıp diyalogları dinlediğimde durum değişiyor. Sonuçta bu bir televizyon dizisi ve Osmanlı polisiyesi. Fakat iş o kadar tarihi belgesel gibi anlatılıyor ki, tüm bu çaba boşa gidiyor. Didaktik anlatımı nedeniyle sıkılıyorsunuz. Çünkü iş arafta kalmış. Ne bir dizi olmuş, ne belgesel, ne de dökü-drama. Bütün bu çabaya yazık. Acilen senaryonun ritmi hızlandırılmalı. Aksi taktirde güzel görüntüleri olan ama soğuk bir iş olarak kalacak.

Kaan’ı özlemişiz

Kaan Urgancıoğlu’nu çok severim. Bir süredir ekranlardan uzak duruyor. Bambaşka planları var ve doğru bir proje bekliyor. Oyunculuğunu da geliştirmek adına çalışıyor. Salı akşamı Filinta’ya konuk oldu. Açıkçası insanları öldürürken hiçbir şey hissetmediğini söylediği sahnede yakın planlarını dikkatle izledim. En ufak bir mimik yoktu. Gerçekten duygusuz bir Otto vardı karşımızda. O hissiz adamı bize geçirmeyi başardı. Görüntüye zaten lafım yok. O kostümün içinde Sherlock Holmes gibi olmuştu. Umarım en kısa zamanda iyi bir karakterle ekrana döner.

Haberin Devamı

BEGÜM KÜTÜK DİKKAT ÇEKİYOR

Kaderimin Yazıldığı Gün dizisi olanca olayıyla devam ediyor. Defne ve Kahraman’ın ayrılık noktasına gelişi de Begüm Kütük’ü bu işte starlaştırıyor. İlk bölümde eleştirmiştim Kütük’ün oyunculuğunu… Ancak salı akşamı ekrana gelen bölümde rolüne fazlasıyla konsantreydi. İç hesaplaşmaları, sinir krizi geçirmesi ve intiharıyla bu bölüme damgasını vurdu. Tam da anlatmaya çalıştığım şeydi ilk bölümü eleştirirken. Defne iyi bir karakter değil. Ama ilk bölümde abartılı bir iyilik sunuldu. O nedenle karakter motivasyonu hatalıydı. Şimdi doğru motivasyonda ilerliyor. Bu da oyuncunun işini kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR