Aşkın Kanunu Küçük Ağa’yı anımsattı

TMC-Erol Avcı’nın yapımını, M. Çağatay Tosun’un yönetmenliğini, Sema Ali Erol, Gülden Çakır, Figen Şakacı, Ozan Yücel ve Mahir Erol’un senaristliğini üstlendiği Aşkın Kanunu pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Mustafa Üstündağ, Ceyda Düvenci, Ayten Uncuoğlu, Recep Yener, Kerem Atabeyoğlu, Ayşenur Yazıcı, Bülent Şakrak, Beste Bereket, Yağmur Kaşifoğlu, Bekir Çiçekdemir ve Tuğçe Kumral’ın rol aldığı Aşkın Kanunu dizisi 15 yıldır evli olan İpek ve Çetin’in kavga sahnesiyle açıldı. Tabii ki kavganın sonu kadının boşanmak istemesiyle bitti. Nedense Türk dizilerinde boşanmayı hep kadın ister. Bu dizide bizi yanıltmadı. Çetin karakterinin kendisi gibi polis olan eşi İpek’i iyi bir anne olamamakla suçlamasıyla 3 ay sonraya yani mahkeme kolidoruna gittik. Çetin’in davaya dolandırıcı bir kaçak bir gelini yakalayarak gelmesi işin komedi unsuruydu. Fakat bu sezon kaçak gelin görmekten gerçekten izleyiciye gına geldi. Kaçak gelin göstermek Türk dizilerinin olmazsa olmaz kuralı haline geldi de biz mi bilmiyoruz!

Haberin Devamı

Recep Yener anısına

Çocukların araya girmesi, hakimin boşamamasıyla bir süre daha birbirine katlatmak zorunda kalan Çetin ve İpek’e bir oyunu da patronları oynuyor ve ikisini aynı şubeye koyuyor. Sonuç mu? Çocukların anne ve babaları barışsın diye kaçması, ekip arkadaşlarının barışmaya önayak olmasıyla aynı eve tekrar dönüyorlar. Bundan sonra İpek’in Çetin’den ayrılmasını isteyen annesi ve alt katta oturan Çetin’in annesinin savaşına şahit olacağız. Yine bir Doğu ve Batı çatışması izleyeceğiz. Dizinin konusu bize hiç yabancı değil. Yıllarca Ayrılsak da Beraberiz izlemiş bir kuşağız biz. Dolayısıyla aynı konuyu işliyor. Hatta ilk bölümü fazlasıyla Küçük Ağa’ya benzettiğimi de belirtmeliyim. Dizi Küçük Ağa’nın motivasyonunu kullanıyor. Oyunculuklara gelirsek; bugüne kadar hep karakter oyuncusu olan Mustafa Üstündağ’ı ilk kez başrolde izliyoruz. Çetin karakterindeki performansına bayıldım. İyi oyuncuya başrol şansı verilirse rolü ne kadar lezzetli hale getirdiğini de görüyoruz. Ceyda Düvenci’yi bu tip rollerde daha önce başrolde izledik. Zaten profesyonel olduğu bir alanda yine başarılıydı. Recep Yener dizinin ilk bölümünde tatlı-sert baba olarak karşımızdaydı. Ama onu bir daha izleyemeyeceğiz. Ne yazık ki, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Mekânı cennet olsun. Ekip arkadaşları onu unutmadı. Diziyi onun anısına yayınladılar. Ayten Uncuoğlu’nun yarattığı babaanne karakteri çok gerçekti.

Haberin Devamı

Dizinin günü yanlış

Kısacası oyunculukları çok beğendim. Çünkü yönetmen Çağatay Tosun, atmosfer yaratırken oyuncu rejini boş geçmiyor. Oyuncuların oyunuyla ilgilendiği çok belli oluyordu. Dizi, Tüm Kişiler’de 1.40 reytingle 44’üncü, AB’de 1.87’yle 27’nci oldu. Pazartesi malum zor gün. Karadayı, O Ses Türkiye ve Ulan İstanbul yarışı yaşanıyor. Aşkın Kanunu, boşanmaya çalışan ve birbirine hâlâ âşık İpek ve Çetin arasındaki aşkı biraz polisiye, biraz da mahalle ögelerini harmanlayarak kullanıyor. Seyircinin ilgisini çekecek ve döneme uygun bir dizi ama günü çok yanlış.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR