Kaderimin Yazıldığı Gün beklentilerin üstünde çıktı

Yapımını O3-Onur Güvenatam’ın, proje tasarımını Aynur Sayar’ın, senaristliğini Muharrem Buhara, Özlem Atasoy, Kerim Ceylan, Bektaş Topaloğlu’nun ve yönetmenliğini Ulaş İnaç’ın üstlendiği Kaderimin Yazıldığı Gün, salı akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. Özcan Deniz, Hatice Şendil, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Gürbey İleri, Hakan Meriçliler, Goncagül Sunar, Serdar Özer, Gül Onat ve Metin Çekmez’in rol aldığı dizi bir kaza sahnesiyle açılış yaptı. Kısa bir süre önce Türk televizyon tarihinin en iyi kaza sahnesini Bana Artık Hicran De dizisinde Volkan Kocatürk rejisiyle izlediğimiz için bu sahne bizi pek tatmin etmedi. Ama hikâyeyi açtı. Çok uzun süredir bu sezon dizilerin neden tutmadığına dair yazılar yazıyorum. Özellikle bu sezon her şey çok hızlı ilerliyordu. Ama karşımıza da Binbir Gece, Aliye, Asmalı Konak, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi işler çıkmıyordu. Yani ilk bölümde zihnimize bir çengel atan ve takip hissini artıran bir iş izlemedik bu sezon. Eminim böyle işler başlasaydı izlerdik. Değişen denek yapısı da izlerdi. Sonuç olarak, adı bana fazla arabesk gelse de Kaderimin Yazıldığı Gün beklentimin çok üstünde bir iş olmuştu. En azından ilk bölüm izleyiciye bir soru sordurdu.

Haberin Devamı

Deniz kadınları cezbetti

Gelelim dizinin detaylarına… Öncelikle treatman ve diyalogların çok güçlü olduğunu söyleyemem. Ama senaryo matematiği bulmaca çözdürmeyen, hızlı, çatışması sağlam bir şekilde ilerledi. Yönetmen Ulaş İnaç elindeki senaryonun 10 kat üstünde bir atmosfer yaratmış, o nedenle emeğine sağlık. Özcan Deniz’i Seğmen Ağa’dan sonra ekranda güçlü erkek olarak görmek istediğimiz âşikar. Romantik, zengin, güçlü Özcan Deniz, hangi eğitim seviyesi ve yaş grubunda olursa olsun kadınları cezbediyor. Bu diziyle bunu bir kez daha anladık. Dizinin yayınlandıktan sonra gördüğüm her kadın Özcan Deniz’in karizmasını konuşuyordu. O nedenle Deniz yine nokta atışı yaptı. Kahraman rolünde ideal erkeğe oynarsa yeni bir fenomen yaratır. Hatice Şendil’in canlandırdığı Elif karakterinin motivasyonu kafa karıştırdı. Üniversite öğrencisi ama nar ve pamuk tarlalarında çalışıyor. Babası onun haberi olmadan onu Maksut’a satmış bile. Gözü sürekli yaşlı. İlk bölüm başına gelmeyen kalmıyor. Ama babası öldüğünde gözünden bir damla yaş bile akmıyor. Bence yanlış oyuncu rejisi. Zira, bir insan babası ne kadar kötü olursa olsun annesi onu gözünün önünde öldürdüğünde bu kadar katı olamaz. Bir eleştiri de Şendil’in kilosuna. O kadar zayıflamış ki, yüzü kaşık kadar kalmış. Hazır dizide hamile kalacakken, bir an önce kilo almalı. Karadağlar’daki Hatice Şendil gibi olmalı.

Haberin Devamı

Müzik baş ağrıttı

Defne karakterine hayat veren Begüm Kütük Yaşaroğlu, diziye son anda dahil oldu. Çok iyi bir kadını oynuyor. Tek derdi anne olmak. Ama biz bu kadının geçmişini bilmiyoruz. Toplantısı var diye Antakya’dan ayrılıyor ve belli ki cemiyet hayatının önde gelen ailelerinden birinin kızı, işinde başarılı. Fakat seçtiği yol bu karaktere uymuyor. Daha doğrusu karakteri anlamadığımız için kafa karıştırıyor. Oyunculuk performansında da göz tırmalayan yerler var. Özellikle Defne’nin babasıyla konuşma sahnesi için daha fazla emek gerekliydi. O sahne iyi sağılıp, daha iyi oynansaydı çok ses getirebilirdi. Metin Çekmez ve Gül Onat’ın oyunculuk performansına bir şey diyemem, başarılıydılar. Ama Onat’ın peruğu gerçekten çirkin olmuştu. Hakan Meriçliler, ne yazık ki Yalan Dünya’nın Çağatay Koçtuğ’u olarak diziye katılmıştı. Daha doğrusu Çağatay sanki yeni bir diziye başlamış ve Yakup karakterini oynuyor gibiydi. Bundan sonra daha Çağatay’a daha az vurgu karakterin inandırıcılığını artıracaktır. Dizinin müzikleri kötü değildi ama o kadar çok müzik kullanımı vardı ki, resmen bir süre sonra baş ağrısı yapmaya başladı. Nedense Türk dizilerinin ilk bölümlerinde hep başrol müzik oluyor. Ama bu kez çok fazla kulak tırmaladı.

Haberin Devamı

İlk 5 reyting alan iş oldu

Sonuç olarak, Kaderimin Yazıldığı Gün hatalarına rağmen bu sezon çengeli izleyiciye attı. Çünkü izlerken yormadı, kafa karıştırmadı, bulmaca çözdürmedi. Aktı, gitti. Nasıl bittiğini anlamadık. Yeni denek istemine çok uygundu. Arap ortakları nedeniyle güzel kadınlar, yakışıklı adamlar, Boğaz, yalılarda gösterilince yurtdışına da çok hitap eden bir iş olduğunu ortaya koydu. Reytinglerde de iyi bir başlangıç yaptı. Dizi, Tüm Kişiler’de 5.14 reytingle 3’üncü, AB’de 4.72’yle 4’üncü, ABC1’de 5.21’le 4’üncü oldu. Bu sezon başlayıp 5 reytingle açan ilk iş oldu. Kaderimin Yazıldığı Gün, eğer sağlam çatışmalarla yoluna devam ederse hem kaderine, hem de bu sezona adını yazdırır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR