Hangi kanallar zirve yarışında?

Eylül ayında iddialı yapımlar bir biri görücüye çıktı. Ama bu yıl başlayan hiçbir yeni yapım zirvede açılış yapamadı. Pazartesi atv’nin Karadayı’sının karşısına Star Reaksiyon dizisini koydu. AB’de reytingini yükseltse de Tüm Kişiler’de Karadayı’yı tahtından etmesi zor. Kanal D’nin Ulan İstanbul’u, TRT 1’in Beni Böyle Sev’i, Show TV’nin Ah Neriman’ın da zirve şansı yok. O nedenle pazartesinin galibi bu sezon yine Karadayı olacak gibi görünüyor. Salı akşamlarının şampiyonu belli. Yapımlar ikincilik için yarışıyor. Kanal D’nin Küçük Ağa dizisi zirveyi bu sezonda hiçbir yapıma bırakmayacak. Fox Emanet’i, atv Kaçak’ı, TRT 1 Seksenler’i ikincilik için yarışa sokuyor. Çarşamba matematiği çok karışacak. 14 haftadır zirvenin sahibi Star TV’nin Güzel Köylü’sü… Havaların soğumasıyla Güzel Köylü kan kaybedebilir. Ama bir süre daha zirvede kalır. Ekibe şimdi daha büyük iş düşüyor. Yazın yarattıkları büyüyü daha da artırmaları lazım. Çünkü dramalar şampiyonluk için gümbür gümbür geliyor.

VADİ ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Haberin Devamı

Atv’nin Kara Para Aşk dizisinin AB’de birinciliğe oturacağını daha önce yazmıştım. Ve dediğim oldu. Ne yazık ki, Kanal D’nin Benim Adım Gültepe’si reytinglerde çıkardığı sesi karşılayamadı. Show TV’nin Yılanların Öcü dizisinin reytingleri düşük ama sıralamada pek çok diziyi geride bırakıyor. Birkaç hafta içinde özellikle Tüm Kişiler’de reytingini artırabilir. TRT 1 Zengin Kız Fakir Oğlan’ı, Fox Kadim Dostum’u Güzel Köylü’nün izleyicisini çekmek için çarşamba akşamına aldı. Ancak ofisteki hesap reytinge yansımadı. Biz ekim ayında da zirve yarışında Güzel Köylü ve Kara Para Aşk’ı konuşuruz. Perşembe akşamlarının da 12 yıldır şampiyonu belli, Kurtlar Vadisi. Bu sezon Kanal D’ye transfer olan dizi kan kaybetmeden devam ediyor. Fox’un yazın başlayan dizisi Kocamın Ailesi özellikle AB’de Vadi’nin ensesini bırakmıyor. Geçen sezonun iddialı yapımı Aramızda Kalsın ne yazık ki, bu sezon izleyicinin pek ilgisini çekmiyor. Kocamın Ailesi Star TV’nin Aramızda Kalsın’ından izleyicisini aldı. TRT 1’in Hayat Ağacı çok iyi bir yapım olmasına rağmen ne yazık ki, reytinglerde varlık gösteremiyor.

Haberin Devamı

BUGÜNÜN SARAYLISI KAN KAYBETTİ

Cuma akşamlarının geçen sezondan beri iki şampiyonu var. Tüm Kişiler’de Fox’un Karagül’ü, AB’de Star’ın Medcezir’i. Bu sezonda durum değişmeyecek gibi görünüyor. Kanal D’nin Arka Sokaklar’ı, TRT 1’in Kızılelma’sı, atv’nin Diğer Yarım’ı bu iki yapım karşısında ciddi kan kaybetti. Cumartesi bence en zor gün. Show TV Fatih Harbiye, Kanal D Güllerin Savaşı, atv Bugünün Saraylısı, Star Sil Baştan, Fox TV Kiraz Mevsimi’yle yarışıyor. Henüz Samanyolu TV’nin Şefkat tepe’si yarışa katılmadı. Kiraz Mevsimi birinciliği kimseye bırakmıyor. Bugünün Saraylısı ciddi kan kaybetti. Fatih Harbiye’de izleyici kitlesinin çoğunu Kiraz Mevsimi’ne kaptırdı. Bu sezon böyle devam edecek gibi görünüyor. Cumartesinin dizi matematiğinde ikinciliği de Gülleri Savaşı üstlenir. Pazar Tüm Kişiler’in şampiyonu Samanyolu TV’nin Küçük Gelin’i. Ama Fox’un O Hayat Benim’i ensesinde şampiyonluğa oturmak için bekliyor. Şansı da yok değil. Her an birinciliğe oturabilir. Kanal D Bana Artık Hicran De dizisiyle yarışa katıldı. Bence AB’de kesin birinciliğe oturmalıydı. Şimdilik ikincilikte.

Haberin Devamı

KAÇAK GELİNLER TV8'DE

Star TV Kaçak Gelinler ve Aşktan Kaçılmaz’la yarışta. Önümüzdeki haftadan itibaren Kaçak Gelinler tv8’e transfer oluyor. Hafta içi ekrana gelecek. Tüm Kişiler’in kanallara göre reyting sonuçlarına baktığımızda, pazartesi atv’nin, salı Kanal D’nin, çarşamba Star’ın, perşembe Kanal D’nin, cuma ve cumartesi Fox’un, pazar Samanyolu TV’nin şampiyonluğuyla sona eriyor. AB verilerine göre; pazartesi atv, salı Kanal D, çarşamba atv, perşembe Kanal D, cuma Star TV, cumartesi ve pazar Fox’un birinciliği var. Yani bu sezon yarış Kanal D ve Fox arasında görünüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR