TRT 1 sezonunu nasıl açacak?

Televizyonlar için en heyecanlı ve korkulu dönem eylül ayıdır. Çünkü aylardır çalışılan projeler tek tek görücüye çıkarılır ve rekabet başlar. O nedenle kanal çalışanlarının en yoğun dönemi bugünlerdir. Yeni yayın dönemi yayın akışları oluşturulur. Ben de bu dönemlerde kanalların yeni yayın politikalarını sizlerle paylaşacağım. İlk olarak TRT 1’le başlıyorum. TRT 1 en büyük değişimini haberde yapıyor. Sabah 6.30’da başlayıp 9.00’da sona erecek ‘1’de Sabah’ programıyla Türkiye’de ve dünyada olan olayları Server Gözüaçık masaya yatıracak. Ardından Esra Harmanda’yla ‘İyi Fikir’ ekrana gelecek. Harmanda’ya haftada iki gün Mehmet Öz’ün asistanı Halit Yerebakan eşlik edecek. Eskiden TRT 1’de öğlen haberleri vardı. Artık olmayacak. İyi Fikir’in ardından bir dizi tekrarı yayınlanacak.

2 Eylül’de Seksenler

TRT 1 ilk defa format işine de el atıyor. Gündüz yayın akışında ‘Annem Söyler Ben Yaparım’ adlı bir yemek yarışması hafta içi beş gün ekrana gelecek. Akşam haberlerinin ardından prime time dizilerle doldurulacak. Pazartesi ‘Beni Böyle Sev’ akşamı… Bu sezon çok fazla oyuncu ayrıldı ama Zafer Algöz, Eda Ece, Ozan Osmanpaşaoğlu diziye katıldı. Dizi beş yıl sonradan başlayacak. Ayşem öğretim görevlisi, Ömer işadamı olarak karşımıza çıkacak. Daha önce fakir kız, zengin oğlan aşkı izlemiştik. Yeni sezon bu kez zengin kız, fakir oğlan aşkıyla başlayacak. Yepyeni bir öğrenci kadrosu olacak. Beni Böyle Sev 8 Eylül Pazartesi başlayacak. Salı akşamı ‘Seksenler’e emanet. Bu kez 1980’li yılların ikinci yarısı anlatıldığı için her şey değişecek. Komiser Rıza’nın, bekçi Bekir’in ve Almancı Şahin’in aileleri diziye katılacak. Seksenler 2 Eylül Salı akşamı start verecek. Aynı akşam yeni katılan oyuncularla ‘Yedi Güzel Adam’ başlayacak. Diziye bu sezon Uğur Karabulut, Rahmi Dilligil, Edip Saner, Muhammet Cangören ve Mustafa Tören katıldı.

Haberin Devamı

Filinta kasımda başlayacak

3 Eylül Çarşamba ‘Kızılelma’ başlayacak. ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ zaten başladı. Perşembe akşamları yayınlanmaya devam edecek. Ekim ayında ‘Hayat Ağacı’, ‘Şimdi Onlar Düşünsün’, ‘Aşkın Kanunu’, ‘Yeşil Deniz’ ve ‘Hayat Yokuşu’ başlayacak. Hayat Yokuşu cuma akşamları ekrana gelecek. ‘Filinta’ ve ‘Diriliş’ projeleri ise kasım ya da aralık ayında başlayacak. Hafta sonu ekranına gelince; cumartesi sabahı ‘Rüzgar Gülü’ isimli bir çocuk programı yayınlanacak. Çocuk sinemasıyla devam edilecek. Pazar sabahları Western sineması ekrana gelecek. Öğleden sonra PTT 1. Lig maçları yayınlanacak. Üstün Dökmen, pazar günleri ‘Üstün Dökmen’le Yaşama Yerleşmek’ programını yapacak. Hafta sonu bir de ‘İyi ki Buradasın’ adlı bir eğlence şovu başlayacak. Emre Karayel’in sunuculuğunu, Rasim Öztekin’in jüri üyeliğini yaptığı programda, sabit üç oyuncu olacak ve her hafta sahneye iki ünlü konuk çıkacak. Ama nasıl bir oyunun içine düştüklerini o anda öğrenecekler. Pazar geceleri Ersin Düzen’le Stadyum’a emanet. Cumartesi akşamları sinema filmlerine, pazar akşamları da animasyon filmlerine teslim edilecek. Bakalım, TRT 1 bu yayın akışıyla rakiplerine kafa tutabilecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR