Ramazan’ın kazananı Çarkıfelek

Malum sezon dizilerinin tatile girmesiyle Ramazan ayı neredeyse aynı anda başladı. Ekranlarda yaz dizileri başlarken, yayın akışını iftar, sahur, yarışma programları ve dizi tekrarları doldurdu. Ama dizi tekrarı meselesini özellikle Fox ve Star TV çok abarttı. Bir aydır günün her saati Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi ve Güzel Köylü tekrarları izliyoruz. Neredeyse altı gün dizi tekrarı giren bir işi neden kendi gününde izleyelim diye düşünmeye başladım. Kendi işlerine balta vuruyorlar, benden söylemesi! Ramazan ayının kazananı İlker Ayrık’ın Fatmagül Fakı’yla birlikte sunduğu Çarkıfelek oldu. Ancak Mehmet Ali Erbil’le Eyvah Düşüyorum’un da beklentimin çok üstünde bir başarı sergilediğini itiraf etmeliyim.

Eylülde kıyım bekleniyor

Ramazan ayı dün itibariyle sona erdi. Şimdi ekranda bayram programları izleyeceğiz. Hepimizin bildiği gibi kanallar iddialı projelerini eylül ayında görücüye çıkarırlar. O nedenle senelerdir ağustos ortasında çekimlere başlarlardı. Fakat bu yıl eylül dizileri için hazırlık haziran ayında başladı. Temmuz ayında çekimlere start verildi. Çünkü herkes eylül ayının çok kanlı geçeceğinin farkında… Bu sezon büyük bir kıyım yaşanması bekleniyor. Sezon dizilerinin tanıtımları da haziran ayından beri yapılıyor. Karadayı ve Kara Para Aşk’ın da yeni sezon tanıtımı temmuzda başladı. Tüm bu erken hazırlıktan anladığımız izleyiciler için karar vermekte zorlanacakları bir sezon geliyor. Sektör ise yaşanacaklardan fena halde korkuyor. Şimdi boş verelim dizileri, hepinize mutlu bayramlar…

Haberin Devamı

Paylaşılamayan Muhteşem Yüzyıl

Muhteşem Yüzyıl 5 Ocak 2011 yılında Show TV’de başlamış ve büyük ses getirmişti. 40 bölümün sonunda da Show TV’den ödemelerini alamayınca Star TV’ye transfer olmuş ve finalini o kanalda tamamlamıştı. Haziran sonunda Star TV, ilk 40 bölümü kolaj olarak yayınlayarak salı akşamları Muhteşem Yüzyıl tekrarı yayınlamayı denedi ama sonuç umduğu gibi olmayınca diziyi geri çekti. Şimdi Show TV aynı hamleyi yapıyor. Muhteşem Yüzyıl’ın en güzel bölümleri olan ilk 40 bölümü hafta içi her akşam yayınlayacak. Şu sıralar ekranda hiçbir şey yok. Aynı dizilerin sürekli tekrarını izleyeceğimize Muhteşem Yüzyıl’ın ilk bölümlerine yeniden bakabiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR