Türedi kendini lösemi hastası çocuklara adamış

Kara Para Aşk dizisinde Ömer’i sinir eden, Fatih’e yardım eden başkomiser Ali Güralp canlandırıyor Alper Türedi. Bugüne kadar onlarca tiyatro oyununda ve dizide rol aldı. Ama onu bu yazıya taşıyan sebep ne rol aldığı diziler, ne de oyunculuğu… Alper Türedi, acılı ama pes etmemiş bir baba. 11 yıl önce üç yaşındaki kızı Ülkü İrem’e lösemi teşhisi konulmuş. Doktorlar yaşama şansının yüzde 78 olduğunu ama acısı çok olduğu için hep uyutulması gerektiğini söylemiş. Çünkü uyumadığında yaşadığı acıya kalbi dayanamazmış. O nedenle uyuması için sürekli ilaç veriliyormuş. Ancak bir gün nöbetçi asistan doktor ilacı vermeyi unutunca Ülkü İrem o acıya dayanamayarak hayatı gözlerini yummuş. Mış’lı, miş’li anlatınca masalmış gibi geliyor ama ne yazık ki gerçek. Ve gerçek maalesef kanımızı donduracak kadar acı. Söyleyecek çok söz var ama ne yazık ki sözün bittiği yerdeyiz. Ne desek Ülkü İrem geri gelmeyecek.

Oyuncak istiyorlar

Alper Türedi’ye gelince hiç kabullenememiş ve pes etmemiş kızının ölümüyle… Kendisini kızı gibi lösemi hastası çocuklara adamış. Zaten onu bu yazıya taşıyan sebep bu. Geçtiğimiz günlerde Facebook'ta bir grup gördüm. Adı Bir Dileğim Var. Sayfaya girdiğimde beni Alper Türedi’nin videosu karşıladı. Türedi, o videoda “Lösemi hastalığına çocuğunu vermiş birçok babadan biriyim. 27 Mayıs 2014 akşamı ani bir kararla Facebook’ta Bir Dileğim Var isimli bir grup kurdum. Amacım başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde çocuk hematoloji servisinde tedavi gören çocuklarımızı ziyaret edip, onlarla sohbet edip dileklerini öğrenmek ve daha sonra bu dilekleri grupta paylaşmak. İlk dilek listesi 48 saat gibi kısa bir sürede gönüllülerimiz tarafından temin edildi. Grubumuzda nakit para söz konusu değildir. Çocuklarımızın isteği çok naif şeylerdir. Oyuncak bebek, araba, süslü ayakkabılar gibi şeyler istiyorlar. Akıllarda soru işareti kalmaması için teslimat anından fotoğraflar ve videolar paylaşacağım. ‘Yaşama tutunmaya çalışan bir çocuğu en son ne zaman sevindirdiniz’ sloganıyla çıktığım bu yolda daha çok gönüllüye ihtiyacım var” diyordu.

Haberin Devamı

50 çocuğun dileği oldu

Haberin Devamı

Hemen Alper Türedi’yle iletişime geçtik. Şu ana kadar yani 5 haftada Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi ve Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 50 çocuğun dileği gerçekleştirilmiş. Şimdi Çapa Tıp Fakültesi’ndeki çocukların dilek listeleri oluşturulmuş. Grup her geçen gün büyüyor. Ama yapacak çok şey var. Bence grubun daha fazla tanıtılması gerekiyor. Haberci arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacı var. Hayat herkes için şanslı devam etmiyor. O nedenle hepimiz yaşama tutunmaya çalışan bir çocuğu sevindirelim. www.facebook.com/groups/birdilegimvar/

DİĞER YENİ YAZILAR