Ruhumun Aynası nasıl başladı?

İlk defa ben yazmıştın Ruhumun Aynası dizisinin başlayacağını… Ne yalan söyleyeyim, 35 yaşında bir psikiyatristin sekreterinin mahallesine taşınıp hayatını değiştirme hikâyesi fikir olarak çok cazip gelmemişti. Ama müthiş bir oyuncu seçimi yaptılar. Cast direktörü Mine Güler’in eline sağlık. Çünkü dizinin çok renkli bir kadrosu var. Bir Erkek Bir Kadın dizisinin yapım şirketi Bando Yapım’ın üstlendiği dizi, salı akşamı görücüye çıktı. Müge Turalı ve Mehmet Karaca’nın yapımcılığını, Zehra Çelenk’in senaristliğini, Bülent Özer’in görüntü yönetmenliğini ve Bülent İşbilen’in yönetmen koltuğuna oturduğu dizide; Tuba Ünsal Cabas, Filiz Ahmet, Özgürcan Çevik, Engin Alkan, Suzan Aksoy, Murat Akkoyunlu, Barış Yalçın, Bora Akkaş, Rıza Akın, Haktan Pak, Ayşen Gruda ve Aliye Uzunatağan’ın rol alıyor. Ben de ekip ve Fox TV yöneticileriyle birlikte diziyi Yeniköy’de izledim.

7 dakika kavga sahnesi fazlaydı

Ruhumun Aynası, güzel ve korunaklı bir ailede büyümüş Elçin’in 35’inci yaş gününde dünyasının başına yıkılmasını ve sekreteri Gülpare’nin onu kendi mahallesine götürmesiyle tüm hayatını değiştirmesini konu alıyor. Dizi, Gülpare yani Filiz Ahmet’in dış sesiyle bize tüm karakterleri anlatmasıyla başlıyor. Açıkçası bu anlatım dilini sevdim. Çünkü tüm bölüm boyunca kim, kimdir diye anlamak için çaba harcamadık. İlk 10 dakikada herkesi tanıyıp hikâyenin peşine takıldık. Gerçi ilk 7 dakika Engin Alkan’ın canlandırdığı muhtar Muhittin ve Suzan Aksoy’un oynadığı Fikriye’nin kavgası fazla gürültülü geldi. Total izleyiciyi yakalamak için bağırtmak formülünü uygulamışlar. Ama sonradan durumu toparladılar. Konuk oyuncu Halil Sezai’ye ise bayıldım. Sanatçı ruhunun dengesizliğine müthiş göndermelerin olduğu bir sahneydi. Oyunculuklara lafım yok, aralarında müthiş bir uyum olduğu çok net belliydi. Herkes üstüne düşen rolü sırtlanmıştı. Hatta Suzan Aksoy dizinin sonunda “Hayatımda Çemberimde Gül Oya setini unutamam. Müthiş bir uyumla çalışmıştık. Bu sette de aynı hissi duyuyorum” dedi. Bu da zaten ekrana yansımıştı.

Haberin Devamı

Yönetmen iyi bir dünya kurmuş

Haberin Devamı

Dizinin en çok beğendiğim tarafı ise rejisiydi. Yönetmen Bülent İşbilen soyadına yakışır bir iş çıkarmış ortaya… Senarist şanslı, hayalini alıp köpürten ve iyi bir dünya kuran yönetmenle çalışmış. Sonuç olarak Ruhumun Aynası beklentimin üstünde bir iş olmuş. Fakat ilk bölümde bu reyting sonuçlarına yansımadı. Dizi Tüm Kişiler’de 1.97 reytingle 20’nci, AB’de 1.86’yla 18’inci oldu. Bu kadarını hak etmediğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tabii ki, yanlışları vardı ama işin duygusu kötü değil. İlerleyen bölümlerde oyuncuların birbirine alışmasıyla çok daha iyi işler çıkaracağına da eminim. Fox TV, dizinin bol bol tekrarını yayınlar, dizinin arkasında durur, bağırış çağırış sahneleri azaltılırsa izleyiciyi yakalama şansı çok yüksek.

DİĞER YENİ YAZILAR