Kaçak Gelinler şehirli genç kızları yakalar

Başrollerini Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu, Furkan Andıç, Fırat Altunmeşe ve Fırat Albayram’ın paylaştığı, senaristliğini Engin Elgün’ün, yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu’nun üstlendiği Kaçak Gelinler pazartesi akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. Diziyi City’s Sinemaları’nda düzenlenen lansmanda ekiple birlikte izledim. Tanıtımını çok Avrupai bulmuştum. Dizide öyle çıktı. Benim gibi romantik komedi sevenler için eğlenceli bir iş olmuş. Her ne kadar ilk bölümde çok fazla müzik kullanılsa da senaryonun hedeflediği şehirli genç kızları yakaladığını da düşünüyorum. Bazı diyaloglar erkeklere göre saçma ama kadınlar için çok gerçekti. O nedenle dizinin adı Kız Kafası bile olabilirmiş.

Şekerci rolü köpürtmüş

Selin Şekerci Şebnem rolünü o kadar sevmiş ki, adeta rolü köpürtmüş. Deniz Baysal Kainat karakterini iyi yorumlamış. Ama beni en çok eğlendiren Almila yani Açelya Topaloğlu oldu. Dizinin beni en çok rahatsız eden yanı havaalanı sahnelerinin yarım saat sürmesi oldu. Bitmek bilmedi. Ayrıca Fırat Altunmeşe’yi Vicdan’dan sonra Kaçak Gelinler’de izlemek keyifliydi. İzzet Altunmeşe’nin oğlu olduğunu da o akşam öğrendim. Bence gelecek vaat eden ve ekrana çok yakışan bir oyuncu. Ege Aydan’ın canlandırdığı Müfit ve Şenay Gürler’in oynadığı Seniha’nın hikâyesini de merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

Sanat yönetimi başarılı

Kerem Çakıroğlu, gençlik dizisi konusunda hayli tecrübeli bir yönetmen. Kaçak Gelinler’de de rejisiyle bunu hissettiriyor. Dizinin en çok beğendiğim bölümlerinden biri de sanat yönetimiydi. Pınar Öner, Merhamet dizisinde Narin’in evi olarak kullanılan evi bambaşka bir mekâna dönüştürmüş. Jenerik müziğini seslendiren Gülüm Çahan daha 89’lu. Fransa’da hukuk okurken şarkı söylemek istiyorum diyerek İstanbul’a gelmiş. Dizide söylediği “Sen kimin rüyasında hangi rolde” şarkısı dilime dolandı bile. Sonuç olarak, Kaçak Gelinler dizisi romantik komedi severler için kafa boşaltan bir iş olmuş. Ama izlerken içimden geçen his şuydu: Keşke film olsaymış.

Tekrarı aslını geçti

Ulan İstanbul’la aynı gün yarışa giren Kaçak Gelinler’in tekrarı Tüm Kişiler’de 4.49 reytingle birinci oldu. Aslı 3.73’le beşinci oldu. AB’de 3.68 reytingle tekrarı beşinci, aslı 2.61’le dokuzuncu oldu. Ulan İstanbul Tüm Kişiler’de 4.12 reytingle, AB’de 4.95’le üçüncü oldu. Sonunda bir dizinin aslı yerine tekrarının zirveye oturduğunu da gördük. Anlaşılan o ki, maçın ardından dizinin tekrarı izlenmiş. Kaçak Gelinler’in 86 dakika sürmesi seyirciyi bitmesiyle Ulan İstanbul’a yönlendirmiş. Pazartesinin kazananı Ulan İstanbul mu, Kaçak Gelinler mi onu da haftaya öğreneceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR