Dizi kazanında bu hafta neler kaynadı?

Haberin Devamı

Malum yaz geliyor. Diziler birer birer sezon finali yapmaya hazırlanıyor. Yeni dizilerin hazırlıkları çoktan başladı bile. O nedenle epey hareketli ve bereketli haftalar geçiyor. Bakalım bu hafta dizi kazanında neler kaynadı?

- Süreç Film, senaryosunu Coşkun Irmak’ın yazdığı, Volkan Kocatürk’ün yöneteceği ve Kanal D’de ekrana gelecek olan Hicran dizisi için oyuncu seçimleri yapıyor.

- Yine Süreç Film, Perran Kutman’ın başrolünü oynayacağı yeni bir dizi hazırlığında. Dizi Show TV’de ekrana gelecek.

- Boyut Film, biri Mardin’de, diğeri Van’da çekilecek iki dizi yapıyor.

- Mass Medya ramazan ayında günlük yayınlanacak Aşkın Kanunu adında bir diziyi atv’ye çekiyor.

- Vural Yaşaroğlu’nun proje tasarımını yaptığı, Zeynep Günay Tan’ın yöneteceği ve Kanal D’de ekrana gelecek olan Benim Adım Gültepe için sektör birbirine girmiş durumda. Kimi görsem deneme çekimine gidiyor.

- BKM ve Tomris Giritlioğlu ortak bir proje hazırlığında. Senaryonun çok sağlam olduğunu bana gelen duyumlar arasında.

- Star TV’nin Kaçak Gelinler projesinin çekimlerine başlandı. Kerem Çakıroğlu’nun yönettiği dizide Ege Aydan, Şenay Gürler, Selin Şekerci, Deniz Baysal ve Açelya Topaloğlu rol alıyor. Dizinin bu hafta İzmir’deki çekimleri gerçekleşecek.

- Mia Film, Şafak Bal’ın yöneteceği ve Fox TV için hazırlanan Kocamın Ailesi dizisinin oyuncu seçimlerine devam ediyor.

Kıvanç Tatlıtuğ düşüşte mi?

Geçtiğimiz gün İzzet Pinto’yla buluştuğumuzu ve yeni yarışma programı Işığın Hiç Sönmesin’i duyurmuştum. İzzet’i bulmuşken tabii ki yurt dışına satılan dizileri ve hangi isimlerin yükselişte olduğunu sordum. Pinto, “Hâlâ en çok satılan dizimiz Binbir Gece. Mesela Şili’de yayınlandığı akşam 25 reyting alıyor. Yurt dışına iş satarken isimler önemli. Eğer bir projede bildikleri isimler varsa satın alıyorlar. Ama yeni isimlerde çıktı. Eskiden erkek oyuncu olarak tartışmasız Kıvanç Tatlıtuğ bir numaraydı. Ama şu aralar Kıvanç Tatlıtuğ düşüşte. Burak Özçivit’e müthiş bir ilgi var. Yani ilk üçü Burak Özçivit, Halit Ergenç ve Kıvanç Tatlıtuğ oluşturuyor. Beren Saat ve Tuba Büyüküstün’de birincilik için yarışmıyor. Meryem Uzerli zirveye yerleşti” diye cevap verdi. Tabii şeytanın avukatı olarak “İzzet, Burak Özçivit Çalıkuşu’nda, Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl’da. İki diziyi de dünyaya sen pazarlıyorsun. Onun için böyle söylüyor olma” dedim. Pinto, “Öyle şey olur mu? Ben yurt dışı satışlarımızdaki talebin değiştiğini anlatmaya çalışıyorum” dedi. Yani anlayacağınız dünya artık Burak Özçivit’i seviyormuş. Yapımcılara duyurulur!

DİĞER YENİ YAZILAR