Yeni sezonun dört dizisi

Haberin Devamı

Gold Film, bu sezon A.Ş.K., Dila Hanım ve Benim Hala Umudum Var dizilerini yaptı ve hepsi final yaptı. O nedenle önceki gün yapımcı Faruk Turgut’la bir araya geldik ve yeni sezon projelerini konuştuk. Daha önce yazmıştım ama tüm oyuncu kadrosuyla tekrar Güzel Köylü projesinden bahsedeceğim. Yapımını Gold Film, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği Güzel Köylü dizisini yönetmen Mustafa Şevki Doğan çekiyor. Senaristliğini Filiz Ekinci ve Baykut Badem’in üstlendiği dizi İstanbul’dan Muğla’ya uzanan bir organik ve sentetik çatışmasını konu ediniyor. Dizide Gizem Karaca, Berk Cankat, Ahmet Mümtaz Taylan, Mehmet Ali Nuroğlu, Zerrin Sümer, Ali İpin, Simge Selçuk, Özlem Tokaslan, Toygan Avanoğlu, Deniz Baytaş, Uğur Biçer, Ömür Özdemir rol alıyor. Çekimlerine iki gün önce İstanbul’da başlandı, ardından rotayı Akyaka’ya kıracaklar. Ben de yazın Akyaka’da sette soluğu alacağım. Dizi haziranın ikinci haftası Star TV’de ekrana gelecek.

Sinan Tuzcu senarist

Gold Film’in sezona hazırladığı ikinci proje ise Urfalıyım Ezelden. Bülent İnal’ın başrolünü üstleneceği dizi, Şanlıurfa’da sıra geceleri yapan bir ailenin İstanbul’a gelip işini devam ettirme hikâyesini anlatıyor. Ancak işler İzmir’den gelen şarkıcı kızla Urfalı ailenin karşılaşmasıyla karışıyor. Komedi ve dramın harmanlanacağı dizinin senaristi ise Sinan Tuzcu. Yanlış okumadınız, oyuncu Sinan Tuzcu artık proje kısmında da yer alacakmış. İlk projesi de bu dizi. Oyuncu adaylarına duyurulur. Dizi için çok iyi şarkı söyleyebilen, iyi oyunculuk performansı sergileyebilecek bir kadın oyuncu aranıyor. Sezonun üçüncü işi ise Emanet. Aslında yine Gold Film’in 2003 yılında çektiği Gelin dizisine benziyor Emanet. Bir kenti yüzbaşı ve Vanlı acılı bir kadın arasındaki aşk hikâyesini konu ediniyor. Ben hikâyeyi dinlerken “Bu Dila Hanım’ın asker versiyonu” dedim ama Turgut “Aslında Kadir İnanır ve Selma Güneri’nin rol aldığı 1974 yapımı Askerin Dönüşü filmini daha çok andırıyor. Tabii ki yepyeni açılımlar yapacağız” diyor. Emanet dizisini Volkan Yazıcı kaleme alıyor, Nisan Akman yönetecek.

Türker proje yazıyor

Bu arada Coşkun Irmak’ın hem Gold, hem de Süreç Film’e yeni dizi yazdığını sektörden duyuyorduk. Ancak Irmak’ın Gold Film projesi iptal olmuş. Gelelim beni en çok heyecanlandıran projeye… Kalemini çok sevdiğim bir yazar Yıldırım Türker. Kayıp Şehir döneminde ona olan sevgim daha da arttı. Daha sonra benim de Sezen Aksu müziklerini yapacak, Ferzan Özpetek diziyi kuracak diye kaleme aldığım Hayat Hanım projesini yazdı. Dizi Show TV’ye satıldı. Hatta oyuncu kadrosu oluşturuldu ama bir türlü hayata geçirilemedi. Yıldırım Türker şimdi Gold Film’le çalışıyor. Aralık ya da ocakta ekrana gelecek olan bir projeyi hazırlıyor. Bir kadının yükseliş hikâyesinin anlatılacağı diziyi ise Faruk Teber çekecek. Bugünlük size yeni sezonun dört yeni dizisini duyurdum. Haberlerim devam edecek…

DİĞER YENİ YAZILAR