Mustafa Avkıran “Sabahlar Olmasın” diyor

Haberin Devamı

Kınalı Kar’ın Cabbar Ağa’sı, Yaprak Dökümü’nün Mithat’ı, Kuzey Güney’in Sami’si ve son olarak Kaçak’ın İsmet Ali’si Mustafa Avkıran’ı sadece oyuncu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Avkıran’ın bir de müzikal hayatı var. Geçtiğimiz sene başladığı Sabahlar Olmasın konsepti de Kalan Müzik etiketiyle albüm oldu. Salı akşamı da Garajİstanbul’da albüm tanıtım konseri vardı. Çok merak ettiğim bir albümdü. Bir de sahneye Dilber Ay’ın çıkacağını duyunca heyecanım iki kat arttı. Kaçak ekibi de yapımcısından yönetmenine, oyuncularından teknik ekibine Avkıran’ı bu gecede yalnız bırakmamıştı. Avkıran biraz heyecanlı ama çokça utangaç bir şekilde çiçekli gömleğiyle sahneye çıktı. İçinde sarhoşluk hali geçen şarkılarını söylemeye başladı. Tabii ki hepimizi baştan uyardı: Sabahlar Olmasın… İlk olarak Dilber Ay’ı sahneye çağırdı. Ben ilk kez canlı olarak dinledim onu. Sahnede ikisi gerçekten harikalar yarattılar. Daha sonra Ay, Zorunda mıyım şarkısını söyledi. Onu Ceylan Ertem, Sema ve Sibel Tüzün takip etti. Mustafa Avkıran içimize öyle bir bir neşe yerleştirdi ki, gerçekten sabahlar olmadı. Bugünün Türkiye’sinde içinde sarhoşluk geçen şarkıların klibi çekilip yayınlanamaz. Ama siz bir Sabahlar Olmasın albümü alıp arşivinize koyun derim. Özellikle Dilber Ay ve Mustafa Avkıran düetinde çok eğleneceğinize eminim. Ayrıca Avkıran bu albümde Aziz Nesin’e ait En Güzel şiirini de şarkı yapmış. Olağanüstü bir yorum olmuş. Mutlaka dinlemelisiniz.

Yedi Güzel Adam cumartesi başlıyor

Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören ve Akif İnan gibi yakın tarih edebiyatımıza damga vuran şairlerimizin birlikte okudukları Maraş Lisesi dizi oluyor. Çekimleri Kahramanmaraş’ta devam eden, Levent Demirkale’nin yönetmenliğini üstlendiği Yedi Güzel Adam dizisi cumartesi akşamı TRT 1’de başlıyor. Dizide Uraz Kaygılaroğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Baran Akbulut, Kemal Uçar, İlker Kızmaz, Bora Cengiz, Mertcan Sevimli, Şahika Koldemir, Mert Asker, Pınar Gök, Hülya Şen, Durul Bazan ve Kenan Bal rol alıyor.

Aman çocuklara dikkat!

Geçtiğimiz gün ilkokula giden çocukları olan bir arkadaşımla oturduk. Tabii ki konumuz yine dizilerdi. Ancak beni en çok şaşırtan şey çocukların dizilere bu kadar hâkim olmasıydı. Özellikle Küçük Ağa’yı ezbere biliyorlar. Ama işin tuhaf yanı, okulda yeni bir oyun türetmişler: Küçük Ağa’cılık… Her gün birisi küçük ağa oluyormuş. Okulda racon kesmeye başlamışlar bile… Bir de bunu bana ballandırarak anlatmalarını izleseydiniz siz de ürkerdiniz. Kendi aralarında bile ağa benim diye kavgaya tutuşuyorlar. O nedenle hem diziler, hem de aileler dikkat! Özellikle Küçük Ağa’nın okul sahnelerinde Metmetcan’ın yaramazlığı ortaya çıkıyor. Ne yazık ki, bu durum izleyici kitlesi olan çocukları olumsuz etkiliyor. Tabii ki, diziyi değiştirin demiyorum ama en azından okul sahnelerinde özendirici şeyler yapılmamalı. Ailelere düşen göreve gelince… Çocuklarınıza dizi izletmeyin. Yüzlerce alternatifiniz var. Zaten 21.30’da onları yatırmanız gerekiyor, 23.15’e kadar süren bir diziyi izletmek zaten onlara haksızlık. Çocuğunuzun olumsuz etkilenmemesi için siz de dizi izlemeyin.

DİĞER YENİ YAZILAR