Kara Para Aşk seneye zirvede olur

Haberin Devamı

Bu sezon o kadar çok dizi başladı ve bitti ki, birçoğunun hızına hiçbirimiz yetişemedik. Eylül ayında başlayan dizilerden bir tanesi bile zirveye oturamadı. Ocak ayında da aynı durum devam etti. Kanal D’de Küçük Ağa dışında yeni sezon dizilerinden büyük etki yaratan bir dizi olmamıştı. Ama mart ayında gelen bir dizi zirveye oturmasa da, sezonu kapatmadan gelecek sezon zirveye oturacağının sinyalini verdi. Ay Yapım’ın yapımını, Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon’un senaristliğini, Ahmet Katıksız’ın yönetmenliğini, Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün başrollerini üstlendiği Kara Para Aşk’tan bahsediyorum. Şu ana kadar beş bölümü yayınlandı ve her hafta kalitesini biraz daha yükselterek karşımıza çıktı. Yeni sezon dizileri arasında Kayıp’ı çok beğenmiştim ama Kara Para Aşk onun yerine çoktan geçti bile... Ancak küçük bir tehlikesi var. Biz bu kaçırılma mevzusunu çok sevmiyoruz. Beş bölümdür Nilüfer Metin’in elinde… Artık başka bir konu bulmak gerekiyor.

Büyüküstün şaşırtıyor

Tuba Büyüküstün Kara Para Aşk’ta oyunculuğuyla şaşırtıyor. 20 Dakika’da onu izlemekten hiç keyif almamıştım. Ama Kara Para Aşk’ta Elif rolünün altından kalkıyor. O nedenle doğru seçim… Dikkat edin, bugüne kadar Tuba Büyüküstün’ün oyunculuğunu hiç tartışmamıştık. Ama 20 Dakika’da beğenilmedi. Çünkü hikâye ona hizmet etmiyordu. Ama Kara Para Aşk’ta hikâyenin ortasında oturuyor. Sanırım, oyuncu koçuyla da çalışmış. Çünkü iki proje arasında müthiş bir performans farkı var. Büyüküstün’ün bu çabasını takdir ediyorum. Tuba Büyüküstün dünya standartlarında bir güzelliğe sahip. Gerçekten yüzünde hem masumiyeti hem de kötülüğü barındırabiliyor. Oyunculuğunu da daha fazla geliştirir ve emek harcarsa bence önü açık. Zaten Ortadoğu’da çok seviliyor ama yüzünü Avrupa ve Amerika’ya da çevirebilir.

‘Kardeş Payı’nı hep Selçuk Aydemir yazsın

Başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan’ın canlandırdığı, Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği Kardeş Payı ilk bölümüyle müthiş bir açılış yapmıştı. İnce göndermeleri, mizah dili uzun zamandır özlediğimiz tadı verdi bize. Ancak ne olduysa üçüncü bölümden sonra oldu. Dizinin adeta çizgisi kaydı. Kendimi 65 dakikalık dizide bir sahneye bile gülemezken buldum. Filmi hemen başa sarıp sorunun ne olduğunu araştırdım ve senaryoda başka imzalar gördüm. Perşembe akşamı yayınlanan 7’nci bölümdeyse yine eski tadı vardı ve senaryoda Selçuk Aydemir yazıyordu. Bu reytinglere de yansıdı. Kardeş Payı AB’de 4.88 reytingle 4’üncü oldu. Kardeş Payı’nı NTC Medya yapıyor. Dizi her sezon sadece 22 bölüm ekrana gelecek. Ocak ve haziran ayları arasında yayınlanacak. Madem her şey bu kadar planlı lütfen, Kardeş Payı’nı Selçuk Aydemir yazsın. Çünkü biz onun mizah anlayışını sevdik. Kardeş Payı onun kalemiyle güzel. Aksi takdirde maya tutmayacak ve Kardeş Payı reyting canavarının kurbanı olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR