Survivor tüm dengeleri alt üst etti

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Survivor bomba gibi geliyor demiştim. Bu sene ünlüler takımı çok ünlü olmayan kişilerden oluşmasına rağmen reytingleri sildi süpürdü. Gelelim Survivor’ın bu sene bize ne vaat ettiğine… Öncelikle eleme sisteminde büyük değişiklik var. Eskiden yarışmacıların seçtiği iki kişi SMS’e çıkardı. Şimdi yenilen takım SMS’e çıkacak ve böylece herkesin ne kadar seveni olduğu anlaşılacak. Sonra iki kişi elenmek için yazılacak ve en çok oy alan yarışmacı tarafından elenecek. Anlayacağınız, çok daha çekişmeli ve ortamı gerici bir sistem. Kavgalar, entrikalar bu sezon hiç dinmeyecek. Yarışmaya başlarken ilk gün herkes sevgi pıtırcığı gibiydi. “Biz harika bir ekibiz” söylemleriyle başlanan yarışmada iki günün sonunda, “Sen karaktersizsin” diye başlayan cümleler kurulmaya başlandı. Her iki takımın da kadın yarışmacıları çok atletik ve becerikliler. Beyler, kusura bakmasın ama kadınlar daha güçlü görünüyor. İlk günden her iki takımında sorun çıkarıcıları belli oldu. Ünlüler takımında, Serenay Aktaş, Ahmet Dursun ve Duygu Bal. Tolga Karel, sessizliğini koruyor. O nedenle ona şimdiden sorun çıkaracak demek yanlış olur. Ama diğer üç isme dikkat edin, takımda olaylar bu üç ismin etrafında dönecek.

Turabi bomba patlatacak

Ünlüler takımı her şeye rağmen daha birbirine karşı dikkatli davranıyor. Gönüllüler takımındaysa yakında kıyamet kopacak, demedi demeyin. Çünkü ekibin içinde bir patlamaya hazır bir bomba var: Turabi Çamkıran… Kaybetmeye tahammülü yok, kimseye eyvallahı yok ama saygısı da yok. İlk günden ekibinden Berna ve Ekrem’le kavga etti. Ünlüler takımına da sataşmayı sürdürüyor. Kadın yarışmacılara “Siz gidin, erkeğiniz gelsin” söylemi çok değil, kısa süre sonra ortalığı iyice karıştırır. Umarım iş şiddete varmaz. Ama şartlar zorlaşıp, tahammül azalınca diskalifiyeye varacak olaylar yaşanabilir. Acun Medya’nın daha dikkatli olması lazım. Gönüllüler takımında Ekrem ve Berna’da Turabi’nin karşısında olacak ve gruplaşmalar başlayacak. Bu arada Akın, gönüllüler takımındaki arkadaşlarının adını yazmasıyla ünlüler takımına geçti. Bu da onu yarışlarda daha da hırslandıracak. Survivor, yarışmalarıyla, ödülleriyle, kavgalarıyla yeniden hayatımıza girdi. Dozunu reytingleri de yükseltmeye devam edecek.

Küçük Ağa, Kurt Seyit’e çelme taktı

Nermin Bezmen’in aynı adlı eserinden televizyona aktarılan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrollerini paylaştığı Kurt Seyit ve Şura dün akşam görücüye çıktı. Üç aydır, tabir-i caizse bangır bangır tanıtımı yapılıyordu. Özellikle dün neredeyse tüm sohbetlerde eve erken gidip Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni dizisinin izlenmesi konuşuluyordu. Ancak çıkarılan fırtına reytingi yerinden oynatmadı. 15 dakikalık reytinglerde iki haneli reytinglere hiç ulaşamadı. Dizinin ışığı, görüntü yönetimi, müziği, temposu kısa sürede Tüm Kişiler olarak tanımlanan izleyiciyi bildiği limana, yani Küçük Ağa’ya itti. AB izlemek için direndi. Direndi diyorum, zira dizi gerçekten masal gibi olmuştu. Ama masallar sadece uyutmaz ki, heyecanlandırır da. Fakat Kurt Seyit ve Şura’nın ilk bölümü ne yazık ki uyuttu. Kıvanç Tatlıtuğ nefes kesiyordu. Farah Zeynep Abdullah, benim favori oyuncularımdan... Dizinin dikkat çeken iki ismi Pedro yani Birkan Sokullu ve Celil’i canlandıran Ushan Çakır büyük alkışı hak ettiler. Kurt Seyit ve Şura’nın detaylı analizini yarınki yazımdan okuyabilirsiniz.


Oscar’dan aklımda bu selfie kaldı

Yine hiç şaşırtamayan ama meraklılarını uykusuz bırakan bir Oscar töreni izledik. Digitürk yayınında Fadik Sevin Atasoy ve Osmantan Erkır’ın yorumlarına tahammül edemeyenler benim gibi orijinal yayını izledi. Bu arada Yekta Kopan’ın olmadığı bir Oscar yayını çok tatsız, tuzsuz geçti. Gelelim Oscar’ın dedikodularına… Yine kırmızı halıda kıyafetler konuşuldu. Salonda ise geceye damgasını Ellen DeGeneres’in selfie’si vurdu. Brad Pitt, Angelina Jolie, Merly Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Kevin Spacey, Jennifer Lawrence, Jared Leto’nun katıldığı bu selfie tabii ki, cep telefonu reklamıydı ama milyon dolarlık fotoğraf yorumlarına neden oldu. Törenin diğer konuşulan meselesi yine Ellen DeGeneres’in pizza dağıtmasıydı. Brad Pitt’in tabakları dağıtması ve pizzayı iştahla yemesi gecenin en çok konuşulan konusu oldu. Ödüllere gelince, 12 Yıllık Esaret en iyi film ödülünü aldı. Sürpriz olmadı. Gravity geceyi 7 ödülle kapattı. Cate Blanchet, Mavi Yasemin filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu olurken, Matthew McConaughey Sınırsızlar Kulübü filmiyle en iyi erkek oyuncu oldu. Benim ödül töreninden aklımda herkes gibi Ellen DeGeneres’in selfie’si kaldı.

DİĞER YENİ YAZILAR