Boynu Bükükler Pis Yedili’nin tersi olmuş

Haberin Devamı

Haftalardır tanıtımlarını izleyip Pis Yedili’ye benzetiyordum Boynu Bükükler’i ama emin olmak için birinci bölümü bekledim. Pis Yedili’de koleje düşen 7 arkadaşın hikâyesi anlatılıyordu, Boynu Bükükler’de yetimlerin okuduğu yatılı okula gelen kolejlilerin başına gelenleri izleyeceğiz. Karakter konumlandırmaları, çatışmanın çıkış noktası Pis Yedili’nin tam tersi duygusunu veriyor. Yani hazır olun, yine bir zengin-fakir komedisi izleyeceğiz. Gelelim Boynu Bükükler’e… Öncelikle eser sahibi Uğur Bayar’ın Boynu Bükükler şarkısını Küçük Emrah’tan dinlemeye alışmıştık. Sertaç Özgümüş, Selim Siyami Sümer’in yeni düzenlemesi, vokalde Güntaç Özdemir’in seslendirmesi şarkıyı bambaşka bir boyuta taşımış. Ben yeni halini çok sevdim. Barakuda Film’in yapımını, Ahmet-Mahmut Kayımtu’nun yapımcılığını üstlendiği diziyi Ömer Uğur yönetiyor. Senaryoda Cüneyt İnay imzası var. Dizinin oyuncu kadrosu hayli kalabalık. Ahmet Saraçoğlu, Murat Akkoyunlu, Ünal Yeter, Barış Başar çetesi yine çok başarılıydı.

Reytinglerde 5’inci oldu

Genç yıldızlara gelirsek… Boynu Bükükler çetesi; Selim (Ahmet Olgun Sünear), Sarı (Güven Murat Akpınar), Hacı (Gün Koper), Kocaman (Cüneyt Çeliksoy) ve Gocuk’dan (Barış Küçükgüler) oluşuyor. Ekibi çok beğendim ama Cüneyt Çeliksoy’un oyununu biraz daha küçültmesi gerekiyor. Çoğu yerde oynadığını fazlasıyla hissettiriyor. Zengin çetesi; Kaptan (Çağlar Ertuğrul), Doruk (Barış Aytaç), Gönül (Damla Debre), İnci(Öznur Serçeler), Hülya (Bengi İdil Uras), Nil (Nihan Tarhan), Uzantı 1 (Anıl Altan), Uzantı 2 (Kadir İlter) oluşuyor. Bir de müdür Führer Fuat’ın çocukları Miray (Bensu Soral), Mithat (Bora Akkaş) var. Hikâyenin devamı belli. Esas kız Miray, Selim ve Er- sen arasında kalır. İlk bölümde espriler ve göndermeler çok iyiydi ama durum komedisi çıkmadığı için espriler havada kaldı. Anlayacağınız, kraldan çok kralcı müdürü, zengin züppeleri, garip yetimleri olan yeni bir gençlik dizimiz oldu. Boynu Bükükler, Kurtlar Vadisi ve Kardeş Payı’nın yayınlanmadığı haftada Tüm Kişiler’de 5.31 reytingle 5’inci, AB’de 4.53’le 7’nci oldu. İki dizinin olmaması avantajdı ama ilk bölümün düşük temposu seyirciyi kaçırdı. Umarım, Boynu Bükükler gelecek bölümlerde temposunu ve komedisini artırıp, reytingini yükseltir.

Bakarsın Bulutlar Gider bugün BO Sahne’de başlıyor

Özen Yula’nın yazıp yönettiği, Kenan Ece ve Selen Öztürk’ün rol aldığı Bakarsın Bulutlar Gider oyununu uzun süredir merak ediyordum. Geçtiğimiz akşam Yula’nın davetiyle oyunun genel provasını izleme şerefine nail oldum. Kalemine çok saygı duyduğum isimlerden biri Özen Yula ve yine yapmış yapacağını… Bu kez bizi mutsuzluklarımızla ördüğümüz dünyamızda sırlarımızla yüzleşmeye götürüyor Özen. Bunu da Betül ve Kaya üzerinden yapıyor. Tabii ki umudu kıblemiz olarak göstererek… Bakarsın Bulutlar Gider, Betül’ün akşam namazını kıldıktan sonra televizyonun karşısına geçmesiyle başlıyor. Çalan kapıyla gelen yabancı Kaya, ölen kocası Orhan’ın ona bir emanet bıraktığını ve onu getirdiğini söylüyor. O emanete giden yüzleşmede can yakan sırlar bir bir açığa çıkıyor. Final büyük bir sürprizle bitiyor. Oyunun göndermesi de bol, kahkahası da… Ortada büyük bir acı var ama durumlar o kadar komik ki, bazen kendinizi “Güleriz ağlanacak halimize” derken bulacaksınız. Muhteşem Yüzyıl’ın Gülfem Hatun’u Selen Öztürk’ü daha önce sahnede izlemiştim ama Bakarsın Bulutlar Gider’de Betül’ün duygu depremini her an şiddetini artırarak sergiliyor. Kenan Ece’yi ilk kez sahnede izledim. Betül’ün tüm şiddeti karşısındaki sakinliğiyle içinize su serpiyor. Öztürk’ten aldığı pasları göğsünde yumuşatıp gole çeviriyor. Bakarsın Bulutlar Gider, bu akşam ilk oyunuyla BO Sahne’de başlıyor. İlk oyunda ben de orada olacağım. Son söz; Bakarsın Bulutlar Gider’i izleyin. Çünkü yüzleşmek büyütür. Oyun, 1, 2, 7, 15, 27 Mart’ta BO Sahne’de…

DİĞER YENİ YAZILAR