Her sakallıyı Muhteşem Yüzyıl’dan sanmak…

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl’dan kimler geldi, kimler geçti… Bu dizinin oyuncu kadrosuyla on dizi bile yapılabilirdi. Malum, dönem dizisi çekip erkek oyuncuların sakallı olması gerekince sektörün yarısı sakallı oyuncularla doldu. Bu durumu artık o kadar kanıksadık ki, son bir yılda sakal bıraktığını gördüğümüz her oyuncuya “Hayırdır, Muhteşem Yüzyıl’da mı oynamaya başladın?” demeye başladık. Peki, erkek oyuncular için sakal bırakmak ne demek? Dizisi biten ve boşa çıkan oyuncu sakal bırakıyor. Çünkü hem yüzünü dinlendirmeye alıyor, hem de yeni gelecek rol için kendini hazırlıyor. Sakallı olmak onlar için avantaj. Gelecek role göre fiziksel değişim uygulayabiliyorlar. Erdal Beşikçioğlu’nun tabiriyle sakal bırakmak, “Demlenme sürecidir. Yeniden şekil almak için saçı ve sakalı bırakırız. Sakal işsiz oyuncu demektir.” Yani anlayacağınız, her sakallıyı Muhteşem Yüzyıl’dan sanmak büyük bir yanılgı…

İNTİKAM’A YAZIK ETTİLER

Beren Saat, Mert Fırat, Yiğit Özşener, Ezgi Eyüboğlu, Arzu Gamze Kılınç ve Zafer Algöz’ün başrollerini oynadığı İntikam dizisi perşembe akşamı erken final yaptı. Revenge dizisinin Türkiye’de uyarlanacağını ilk duyuran kişiydim ve Türk izleyicisinin seveceğine de emindim. Ama işler hiç sandığım gibi gitmedi. Eğer Revenge Türk izleyicisine uyarlansaydı, bence sevilmeme şansı yoktu. Ama dizi uyarlanmadı. Neredeyse hiç değişikliğe uğramadan birebir yayınlandı. Biz Revenge’i İntikam adıyla Türk oyuncularla izledik. Hal böyle olunca, Amerikan senaryosuyla Türk izleyicisi kan uyuşmazlığı yaşadı. Birçok sahnenin Türkiye’de karşılığı yoktu. İntikam, 44 bölüm sürdü. Finali ise orijinalinden farklıydı. Çünkü Revenge Amerika’da devam ediyor. O nedenle yazılan senaryo Amerika’ya gönderildi ve onay alındıktan sonra çekildi. Finali izlerken “Keşke baştan beri uyarlasalarmış” dedim. Eğer bu üslupla başlasalardı, İntikam’ın tutmama şansı yoktu.

Karagül dizisinin parlayan oyuncusu
Her sakallıyı Muhteşem Yüzyıl’dan sanmak…
Karagül, bana kalırsa bu sezonun en heyecanlı senaryosuna sahip. Her bölüm heyecan dozu artıyor ve kendinizi Kendal ve ailesinin entrikalarını gözetlerken buluyorsunuz. Dizide Kendal Ağa’nın karısı Özlem karakteri beni şaşırtan oyuncuların başında geliyor. Özlem karakterine Hilal Altınbilek hayat veriyor. Henüz 23 yaşında ve Karagül ikinci dizisi ama harikalar yaratıyor. Onun içindeki hırs bitmek bilmiyor. Bir yandan da yarattığı entrikadan zevk alıyor. Son bölümde söylediği gibi “Uçurumlar ve denizler konusunda şerbetliyim, bana karada ölüm yok” diyecek kadar gözü kara. Aslında çok güzel ama ne çenesini tutabiliyor, ne de akıllı davranıyor. Sonunda kazanan olduğunu zannediyor ama hep kaybediyor. Ben Hilal Altınbilek’i izlemekten keyif alıyorum. Her hafta biraz daha karakteri köpürtüyor. Ekranın yeni kötü kraliçeleri listesine de adını yazdırmayı ihmal etmiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR