Güneşi Beklerken’de İncir modasına uydu

Haberin Devamı

Çarşamba günü X Factor Star Işığı yarışmasında dinlediğimiz en iyi ismin İlyas Yalçıntaş olduğunu yazmıştım. Yalçıntaş söylediği İncir şarkısıyla hem jüriyi hem de izleyicileri mest etti. Ama bu kadarını beklemiyordum. Bu hafta nereye gitsem, kiminle konuşsam herkes İncir’den bahsediyordu. Şarkıyı kaç kez dinlediğimi hatırlamıyorum bile… Resmen İncir yağmuruna tutuldum. Fakat beni en çok şaşırtan Güneşi Beklerken dizisinin Sevgililer Günü özel klibini bu şarkıya çekmesi oldu. Kerem ve Zeynep birbirine özlemini bu şarkıyla anlattı.
Güneşi Beklerken’de İncir modasına uydu
Ne diyeyim, İlyas Yalçıntaş çok şanslı. Şu anda ekranın en sevilen çiftlerinin başında geliyor Hande Doğandemir ve Kerem Bürsin. Albüm çıkarıp bu isimleri klibinde oynatmaya kalksa şansı olamazdı. İşte bu da televizyonun gücü. Eğer doğru yerde, doğru şekilde duruyorsanız sizi bir anda Türkiye’nin gündemine oturtuyor. İlyas Yalçıntaş’ın bundan sonraki tavrı önemli. Yine iyi bir şarkıyla karşımıza çıkarsa yeni dönemde parlayan şarkıcılar arasına adını yazdırması kaçınılmaz olur.

Merhamet’e gelmediler

Merhamet’in ilk bölümünü izledikten sonra “Merhamete geldim” başlığıyla yazmıştım. Çok samimi, sıcak ve gerçek bir iş izlediğimizi düşünüyorum. Beni ilk yakalayan Narin ve Deniz’in arkadaşlığı olmuştu. Hayatta en önem verdiğim iki kavram var. Biri samimiyet, diğeri merhamet. Belki de önce adı tavladı beni. Son yıllarda unuttuğumuz bu yüce duyguyu herkese hatırlatsın istedim. Galiba oyuncularda benimle aynı fikirdeydi. Herkes bu işe ruhunu koydu. Neredeyse tüm oyuncularla röportaj yaptım. Merhamet’i özellikle de adından dolayı çok önemsediklerini biliyorum. Bence ekranın en kaliteli işlerinden biri Merhamet. Gül Oğuz’un yapımcılığında, Çağatay Tosun’un yönetmenliğinde, Mahinur Ergun’un kaleminden dökülen hikâyeye Özgü Namal, İbrahim Çelikkol, Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar, Dilara Aksüyek, Turgut Tunçalp, Fırat Albayram, Bora Koçak, Erkan Kolçak Köstendil, Ceren Erginsoy, Ayşegül Cengiz Akman, Kosta Kortidis, Mert Asutay, Haldun Boysan, Mehmet Ali Kaptanlar hayat verdi. Ama hiç şüphe yok ki, çocuk oyuncular Elif Ceren Balıkçı, Ece Naz Mutluer ve Burak Can Aras olağanüstüydü. Şimdi ben bu kadar kelamı neden ediyorum. Merhamet 44. bölümde yani 12 Mart’ta final yapıyor. Tüm Kişiler’de bir türlü istenilen reytinge ulaşamaması kanala bu kararı aldırdı. Anlayacağınız ekranda bir kaliteli işe daha elveda diyoruz. Bence devam etmeliydi ama sonuç buysa söylenecek tek söz ver. Merhamet ekibinin emeğine sağlık, bize unuttuğumuz bir duyguyu tekrar hatırlattıkları için…

Gulyabani 28 Şubat’ta vizyonda
Güneşi Beklerken’de İncir modasına uydu
Orçun Benli’nin yazıp yönettiği, başrollerini Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan, Didem Balçın, Kenan Ece ve Mustafa Üstündağ’ın paylaştığı Gulyabani 28 Şubat’ta vizyona girecek. Ama öncesinde Gulyabani’nin klibi geldi. Sözlerini Deniz Uğur ve Ete Kurttekin’in yazdığı, Ete Kurttekin’in söylediği Kızlar şarkısında filmin kadın oyuncuları rol almış. Öcünüz geldi Gulyabani dedikleri şarkıyı sevdim. Youtube’da diznlemenizi öneririm. Filmi de merak ediyorum. Çünkü Yeşilçam’ın kült filmlerindendir Gulyabani. Orçun Benli’nin korku-komedi türünde nasıl bir yorum sunacağını da 28 Şubat’ta göreceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR