O Ses Türkiye’de kazanan Hasan oldu

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı’nın sunduğu, Hadise, Murat Boz, Gökhan Özoğuz ve Ebru Gündeş’in jüri koltuğuna oturduğu O Ses Türkiye pazartesi akşamı final bölümüyle ekrana geldi. Finalde son ikiye Abdullah Civliz ve Hasan Doğru kaldı. Ne yalan söyleyeyim, benim gönlüm Hasan’dan yanaydı ve o kazandı. Hasan, bu senenin en sempatik jüri üyesi Gökhan Özoğuz’un takımındandı. O nedenle ben de onu destekliyordum. Gelelim Hasan’ın hayat hikâyesine… Hasan Doğru, Zonguldaklı ve Bülent Ecevit Üniversitesi opera bölümü mezunu. Zonguldak’ta ailesinin sahibi olduğu lokantada kasada duruyor. Ara sıra müşterilere İngilizce şarkı söylüyor ama çok anlayanı yok. İşte o kimsenin anlamadığı Hasan, arkadaşlarının sürpriziyle O Ses Türkiye yarışmasına katılıyor ve tüm rakiplerini eleyerek birinci oluyor. Helal olsun… Umarın Hasan Doğru, bu ülkede istediği müziği yapabilir. Onu birinci yapan izleyici, kendi müziğine de ilgi gösterir.

Zeytin Tepesi’ni merakla bekliyorum

Daha önce defalarca Zeytin Tepesi dizisini yazmıştım. O zaman kod adı Toskana Vadisi’ydi. Artık oyuncu kadrosu ve tanıtımı ortaya çıktı. Başrollerini Aslıhan Gürbüz, Tayanç Ayaydın, Salih Bademci, Ayça Varlıer, Zerrin Sümer ve Hakan Karahan’ın paylaştığı dizinin yönetmen koltuğunda Adını Feriha Koydum, Bir Aşk Hikâyesi dizilerini de yöneten Barış Yöş oturuyor. Yapımını ise MF Yapım yani Fatih Aksoy-Faruk Bayhan’ın üstlendiği dizinin senaryosunu Gülnaz Saraçoğlu kaleme alıyor. Dizi, erkek hegemonyasına kafa tutan bir kadının mücadelesini konu alıyor. Aslında tanıtımlar çok şey anlatmıyor. Bence daha başarılı çekimler yapılabilirdi. Çünkü dizi Ayvalık’ta çekiliyor. O müthiş doğayla seyirci ekrana çekilebilirdi. Ama genel olarak Zeytin Tepesi’ni merakla bekliyorum. En çok da Yahşi Cazibe’den sonra Aslıhan Gürbüz’ün nasıl bir karakter çıkaracağını bekliyorum. Sanırım çok beklemeyeceğim. Çünkü Zeytin Tepesi, ay sonu Kanal D ekranında başlayacak.

Siyad Tatlıtuğ’a ödül verdi

Siyad’ın bu sene vereceği ödülleri kulağımı kabartıp, gözümü dört açıp izledim. Özellikle en iyi erkek kategorisinde yarışan Kıvanç Tatlıtuğ’un ödül almasını canı gönülden istiyordum. Ama içimde de Tatlıtuğ daha çok dizilerde boy gösterdiği için vermeyeceklerine dair bir önyargı vardı. Ama Siyad beni utandırdı. En iyi erkek oyuncu kategorisinde Ali Atay Sen Aydınlatırsın Geceyi, Ercan Kesal Küf ve Yozgat Blues, Serdar Orçin Eve Dönüş: Sarıkamış 1915, Kıvanç Tatlıtuğ Kelebeğin Rüyası filmleriyle yarışıyordu. Kıvanç Tatlıtuğ’un filmdeki performansı olağanüstüydü ve bence ödül sonuna kadar hakkıydı. O nedenle adil bir karar olduğunu düşünüyorum. Siyad Ödülleri’nde en iyi filmi Zerre aldı. En iyi yönetmen ödülünü Jin filmiyle Reha Erdem, en iyi kadın oyuncu ödülünü Zerre’yle Jale Arıkan aldı. Farah Zeynep Abdullah, Kelebeğin Rüyası’yla en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü alırken, Nadir Sarıbacak Yozgat Blues filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. Gönlümden geçenler ödülleri paylaştı.

DİĞER YENİ YAZILAR