Fox TV yanlış üstüne yanlış yapıyor

Haberin Devamı

Fox TV, geçen sezon yükselişe geçmişti. Bu sene Fatih Harbiye, Karagül, Sana Bir Sır Vereceğim, Bir Aşk Hikâyesi, Lale Devri, Babam Sınıfta Kaldı, Görüş Günü Kadınları’yla sezona giriş yaptı. Ancak ana haber saatini 21.30’a çekmesi bütün dengeleri altüst etti. Yarıştan önce Görüş Günü Kadınları çekildi. Onu Babam Sınıfta Kaldı takip etti. Fatih Harbiye, Show TV’ye transfer oldu. Dün akşam Bir Aşk Hikâyesi veda etti. Sana Bir Sır Vereceğim bitiyor. Lale Devri yakında final yapacak. Yani anlayacağınız Fox TV’nin elinde sadece Karagül kaldı. Bir de pazartesi akşamı başlayan Asayiş BerkKemal dizisi… Fox TV’yi anlamakta zorlanıyorum. Genç kitleyi elinde bulundurduğu Sana Bir Sır Vereceğim, Bir Aşk Hikâyesi ve Babam Sınıfta Kaldı dizilerini bitirmesi yanlıştı. Ama ana haberi 21.30’a koyarak zaten hepsinin kaderiyle kendisi oynadı. Bunlar yetmezmiş gibi Fatih Harbiye’yi Show TV’ye kaptırması bir televizyonculuk yanlışıydı. Beni en çok şaşırtan ise Fatih Harbiye, Sana Bir Sır Vereceğim, Bir Aşk Hikâyesi, Lale Devri, Babam Sınıfta Kaldı, Görüş Günü Kadınları’ndan vazgeçen Fox TV’nin Asayiş BerkKemal gibi bir diziyi satın alması oldu.

Asayiş BerkKemal 32’nci oldu

Asayiş BerkKemal, Safir Film imzası taşıyor. Yönetmenliğini Mustafa Yaşar üstleniyor. Mehmet Aslan, Yıldırım Bayazıt ve Yıldız Asyalı’nın başrollerini paylaştığı dizi polisiye türünde pazartesi akşamı yarışa katıldı. İki ortak polis ve bir savcının hayatının ve başından geçen olayların anlatıldığı dizinin ilk bölümünü izlerken şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım. Sene olmuş 2014 ve biz hâlâ 1980 prodüksiyonuyla çekilmiş, hiç özenilmemiş bir dizi izledik. Ne senaryo, ne oyuncular, ne reji, ne kostüm, ne mekânlar, ne de figürasyonlar inandırıcıydı. Hele Berk Komiser’in Behzat Ç.’yi taklit ettiği sahneler “Yok artık” dedirtti. Aksiyon dizisinin dublajlı çekilmesi ve hiç ortam sesi olmaması da rahatsız ediciydi. Zaten izleyici de benim gibi düşünmüş olacak ki, dizi Tüm Kişiler’de 2.04 reytingle 32’nci, AB’de 1.21 reytingle 45’inci oldu. Umarım Fox TV, hiç özenilmeden çekilmiş düşük prodüksiyonlu dizi yapmanın kurtuluşu olmadığını anlamıştır.

Ayta Sözeri cuma akşamı My Pavyon’da

Kayıp Şehir dizisinin Duygu’su olarak tanıyoruz Ayta Sözeri’yi… Ama Sözeri oyunculuk yeteneğinin dışında şahane bir sese sahip… Bu yaz Sezen Aksu, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde verdiği konserlerde zaten onu sahneye çıkarmıştı. Birçoğunuzun benim gibi sesinden çok etkilendiğini biliyorum. Çünkü Ayta Sözeri, şarkıyı yüreğinize söylüyor. Onu dinlerken boğazınız düğümleniyor. Sözeri, bu cumadan itibaren Cenk Eren’in sahibi olduğu My Pavyon’da sahne alacak. Ben de cuma akşamı orada olup Sözeri’yi dinleyenlerden biri olacağım. Sizlerde muhteşem sesini oyunculuk yeteneğiyle birleştiren Ayta Sözeri’nin sahnesini kaçırmayın derim. Bu arada Sözeri’nin on parmağında on marifet var. Yakında onu hem ekranda, hem tiyatro sahnesinde, hem de ezber bozan bir belgeselde onu izleyeceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR