Ali İhsan Varol “Kardeş Payı” dizisiyle oyunculuğa adım atıyor

Haberin Devamı

Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği, Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrolleri paylaştığı Düğün Dernek 2013 yılının en çok izlenen filmi oldu. Gişede başarı devam ederken, aynı ekip bu defa Kardeş Payı dizisinin çekimlerine başladı. Yapımını NTC Medya’nın, yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp’in üstlendiği Kardeş Payı’nın hem senaristliğini hem de yönetmenliğini Selçuk Aydemir yapıyor. Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan’ın üç kardeşi oynayacağı Kardeş Payı’nda ayrıca Rıza Akın, Ayşe Kökçe, Şinasi Yurtsever, İpek Yaylacıoğlu, Korhan Erduran ve Ali İhsan Varol rol alıyor. Benim için dizinin en büyük sürprizi Ali İhsan Varol’un oyunculuğa adım atması. Üstelik Kelime Oyunu’yla sempati kazanan Varol, dizide kötü adam olacak. Gelelim dizinin konusuna… Bu defa Ahmet Kural (Metin) ve Murat Cemcir’i (Ali) tesisatçı olarak izleyeceğiz. Ancak onlar sıradan tesisatçı değiller, mucitler ve dünyayı kurtaracaklarına inanıyorlar. Tabii ki buluş merakları da başlarına türlü işler açacak. Kardeş Payı’nın çekimleri Kandilli’de yapılıyor. Mahalle hayatının yoğun olarak işleneceği diziyi yapım şirketi mahalle bilim kurgusu olarak tanımlıyor.

Star alternatif işlere şans veriyor

Dizi şubat ayında ekrana Star TV’de ekrana gelecek. 22.30’dan yayınlanacak dizi 60 dakika olacak. Hazır yeri gelmişken Star TV’nin alternatif işlere olan ilgisinin gözümden kaçmadığını söylemeliyim. Malum Behzat Ç., Acayip Hikâyeler, İşler Güçler ve Ben de Özledim’i yaptılar. Gerçi Kardeş Payı daha geniş kitlelere hitap edecek bir iş olsa da, Selçuk Aydemir imzasının olması benim için işi alternatif ve kaliteli kılıyor. Ayrıca dizinin 60 dakika olması sevindirici bir haber. Kabul edin, Türkiye’de 90 dakika komedi dizisi yapmaya çalışınca ortaya hiç kimsenin gülmediği, zorlama sahnelerin olduğu işler çıkıyor. Umarım, Kardeş Payı dizisi tıpkı gişede olduğu gibi reytinglerde de ekibin yüzünü güldürür.

Düşler ve Umutlar Fox’ta başlıyor

Charles Dickens’in Oliver Twist adlı eserinden esinlenilerek senaryolaştırılan Düşler ve Umutlar, Limon Yapım imzasıyla Fox TV’de ekrana gelecek. Hayri Aslan’ın yapımcılığını, Serpil Kurtça’nın yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaristliğini Oya Yüce yapıyor. Başrolleri Berkehan Tüter, Mustafa Uğurlu, Çağdaş Onur Öztürk, Gamze Karaman, Avni Yalçın, Nusret Çetinel ve Korel Cezayirli’nin paylaştığı Düşler ve Umutlar, küçük Yusuf’un dramını gözler önüne serecek. Ben tam kendi kendime neden Oliver Twist diye düşünürken bir mail geldi. Yapımcı Hayri Aslan merakımı şu cümlelerle sildi: “Aşk, entrika, aksiyon ve küçük bir çocuğun içler burkan öyküsünü izlerken sosyal tabakalar arasındaki erdem ve ahlak farklarını veya benzeşmelerini, her sınıftan, her çevreden insanlar arasında iyilerin de kötülerin de olduğunu Yusuf sayesinde öğrenebileceğiz. İtilip kakılan bir çocuğun dramı rehberliğinde bazen bataklıkta açan gülleri, bazen de gül bahçesindeki bataklığı izleyeceğiz. Şova dönüşmüş merhamet gösterilerini, ikiyüzlü fazilet anlayışlarını, hayır kurumu adı altında dönen çıkar oyunlarını, adalet ve hoşgörü arayışının peşin yargılar yüzünden nasıl içinden çıkılmaz bir hal aldığını izlerken destansı bir aşka da tanık olacağız." Daha fazla söze gerek yok galiba… Tam da bugünün gündemine hitap ediyor. Düşler ve Umutlar bu ay Fox TV’de başlayacak.

DİĞER YENİ YAZILAR